Zwembad kiezen voor in je tuin

Zwembad voor in je tuin kiezen. Zeg nu zelf, wat is er gezelliger dan baantjes te trekken in en te bruinen aan je eigen zwembad in de tuin? We beschouwen onze tuin meer en meer als verlengstuk van onze woon- en leefomgeving.

We brachten dan ook nooit eerder zoveel tijd door in onze tuin en deze evolutie heeft uiteraard ook een invloed op het aanbod aan zwembaden voor in de tuin.

Die heb je nu in alle mogelijke materialen en uitvoeringen gaande van een eenvoudig opblaasbaar zwembad tot een volwaardig ingebouwd openluchtzwembad.

Door onze toenemende belangstelling voor het deugddoende buitenleven in onze eigen tuin werden buitenzwembaden voor in de tuin relatief goedkoper waardoor steeds meer landgenoten kiezen voor een zwembad in hun tuin.

Maar op wat moet je letten bij de keuze van een zwembad voor in je tuin en hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van deze investering kunt genieten?

Een zwembad in je tuin, dat is altijd een beetje vakantie

Een zwembad in je tuin, dat is altijd een beetje vakantie

Het aanbod aan zwembaden voor tuis is zo groot dat er voor haast ieder budget een aangepast buitenzwembad voor thuis bestaat.

De jongste evolutie zorgde er voor dat er voor haast ieder budget.

 Zwembaden zijn in alle mogelijke modellen, afmetingen en prijzen beschikbaar, zodat je ze compleet aan je wensen en mogelijkheden kunt aanpassen.

Is je budget dat je aan je zwembad kan en wil besteden eerder beperkt of beschik slechts over een beperkte plaats, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bovengronds zwembad. 

De voordelen van een bovengronds zwembad 

  • Flexibel: een bovengronds zwembad voor thuis is flexibel en dus gemakkelijk hanteerbaar. In het vooruitzicht van de winter kan je zo’n bovengronds zwembad gemakkelijk en volledig demonteren en opbergen
  • Kleine opbergruimte: daardoor heb je voor een bovengronds en opblaasbaar zwembad slechts een beperkte opbergruimte nodig
  • Onderhoud: een opblaasbaar en bovengronds zwembad is onderhoudsvriendelijk

Zwembad voor in je tuin met pakket zwembad  

Pakket zwembaden of opbouw modellen uit zijn hout, worden meer en meer vervangen door metaal, en vooral dan door staal. Ook deze pakketzwembaden voor in de tuin zijn er in alle mogelijke uitvoeringen en afmetingen en zijn gemakkelijk zelf te plaatsen.

De verschillende onderdelen van houten pakketzwembaden klikken in elkaar, terwijl stalen opbouwmodellen uit panelen bestaan die in elkaar schuiven.

Staan de wanden recht, dan maak je de kuip van je zwembad waterdicht met een speciale folie, die op de betonnen ondergrond rust. De folie moet perfect glad aangebracht worden.

Er zijn nu ook al pakket zwembaden voor in je tuin

Er zijn nu ook al pakket zwembaden voor in je tuin

Grotere zwembaden ingraven

Zowel eenvoudige opblaasbare zwembaden als de standaard modellen uit hout en staal plaats je bovengronds. Gaat je voorkeur uit naar een ruimer zwembad, dan graaf je dit al dan niet geheel of gedeeltelijk in.

Vul in dit geval de zij openingen niet in met aarde, maar met gestabiliseerd zand, anders zal je zwembad vlug wegschuiven.

De meest geschikte plaats voor je zwembad

Heb je je keuze tussen een bovengronds of een ingebouwd zwembad gemaakt dan is het kiezen van de meest geschikte plaats voor je zwembad de volgende belangrijke stap.

Daarbij is de oriëntatie van je toekomstige zwembad belangrijk. Kies bij voorkeur een plaats die zoveel mogelijk in de zon ligt en zorg daarbij voor voldoende privacy met de minste kans op pottenkijkers.

Heb je kinderen dan is het wellicht aan te raden dat je het zwembad van in je woning volledig kunt in ’t oog houden.  De afmetingen van je buitenzwembad hangt uiteraard van de beschikbare ruimte, van je wensen en van je beschikbare budget af.

Het onderhoud van je zwembad

Een regelmatig en aangepast onderhoud zorgt voor een veilig gebruik en een lange levensduur van je zwembad.
  • De juiste filter voor je zwembad: kies voor een goed filtersysteem voor je zwembad. Dat moet je zwembad zo zuiver mogelijk houden. Zorg ook voor een regelmatig en grondige schoonmaakbeurt van dit filtersysteem  toch enigszins zuiver zal houden. Wil je niet rondzwemmen tussen takjes of afgevallen bladeren dan zal je ook het filtersysteem van je zwembad regelmatig moeten onderhouden. Je filter regelmatig ontkalken zeker ingeval van hard water, voorkomt vervelende verstoppingen
  • Vorming van algen: om de vorming van algen te voorkomen is het noodzakelijk regelmatig een chloortablet aan het water van je zwembad toe te voegen
  • Veiligheid voor je kinderen: maak je zwembad zo veilig mogelijk voor je kinderen door het gebruik van passende afdekzeilen
  • Alarmsysteem: mochten je kinderen toch in je zwembad sukkelen dan zijn er nu alarmsystemen voor je zwembad beschikbaar

Algemeen Zwembadstore

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,