Zweetvoeten voorkomen en genezen

Ben jij één van de velen die met zweetvoeten heeft af te rekenen? Doe er dan vlug wat aan! Zweetvoeten zijn niet alleen erg vervelend. Naast hun indringende geur, zijn ze lang niet zo onschuldig. Met veel geduld, zijn zweetvoeten niet alleen te voorkomen, maar ook goed behandelbaar. Zoek dan ook zo vlug mogelijk naar de meest geschikte behandelingsmethode. Verwaarloosde zweetvoeten zijn oorzaak van veel ernstigere voetproblemen, waaronder schadelijke voetschimmels en bacteriën. Maar er is véél meer. Recente onderzoeken leerden ons dat zweetvoeten zelfs je liefdesleven bedreigen. Zweetvoeten hebben vele oorzaken. Een goede voethyghiëne is belangrijk.  Hoe ben je zweetvoeten te snel af , en hoe kun je ze best behandelen?

 

Overvloedig zweten is de belangrijkste oorzaak van het ontstaan van zweetvoeten. Er zijn vele oorzaken van overmatig zweten. Een slechte algemene conditie, ernstige stofwisselingsproblemen, stress en emotionele problemen, overmatig alcoholgebruik, een slechte lichaamshyghiëne en een slechte kwaliteit van schoenen en sokken, liggen er meestal aan de basis van.

 

Preventie kan zweetvoeten voorkomen

 
Draag in de eerste plaats goede schoenen en sokken. Passende en ademende schoenen schoenen en vochtopslorpende sokken zijn de eerste voorwaarden ter voorkoming van zweetvoeten. Vervang je sokken meerdere keren per dag. Geurvreters zijn intressant om het overtollige zweet te helpen verwijderen. Verwissel ook regelmatig van schoenen, en draag thuis slippers of sandalen.
 

Een efficiënte zweetvoeten behandeling 

 
 
De basis van een zweetvoeten behandeling is erg uiteenlopend. Voor je onwelriekende zweetvoeten zijn er zowel bij de apotheker als de drogist verschillende geneesmiddelen te verkrijgen. Schimmel- en bacteriëndodende middelen zijn de belangrijksten. Wees voorzichtig met het gebruik van deze geneesmiddelen. Gebruik ze zéker nooit in geval van wondjes of een beschadigde huid. Voetpoeders als boorzuurschilfers, talk- en/of babypoeders absorberen extra vocht, en kunnen helpen. Gebruik niet teveel van deze zweetwerende voetpoeders, ze zijn dan oorzaak van allerlei voetinfecties. Voetdeo’s, parfums en etherische oliën met alcohol, kunnen je eveneens van je zweetproblemen af helpen. Voor frisse en aangename voeten, kies je producten op basis van alcohol. Helpt niets, raadpleeg dan zeker je huisarts.

Bedreiging voor je liefdesleven

Zweetvoeten kunnen zelfs je liefdesleven danig in de war sturen.  Omdat ze zich schamen voor hun zweetvoeten, ligt het liefdesleven van zij die ermee worden geconfronteerd, overhoop.  Eén vierde van alle zweetvoeters durft zelfs geen relatie te beginnen, en maarliefst twintig procent is ervan overtuigd dat hun zweetvoeten oorzaak zijn van ernstige relatieproblemen en zelfs van hun scheiding. Doe er dus zéker wat aan, en als niets helpt… razendsnel je huisdokter raadplegen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,