Zwarte thee voorkomt winterkwaaltjes

Thee is ‘in’, én terecht.  Wetenschappers ontdekken immers steeds meer positieve effecten van thee drinken op je gezondheid. Hebben we het over de gezondheidsaspecten van thee, dan denken we haast uitsluitend aan groene thee. Er zijn  echter heel wat meer theesoorten,  allen even gezond. Er is zelfs witte en zwarte thee, en volgens dezelfde wetenschappers is deze laatste theesoort met voorsprong de gezondste.  Wat zijn de voornaamste eigenschappen van deze zwarte thee en tegen welke kwaaltjes is deze het meest efficiënt ?

Met het verkoudheids- en griepseizoen in het vooruitzicht, is het nu het meest aangewezen moment voor een gezonde theekuur met veel honing, citroensap en suiker. Waaarom is thee, en dan vooral zwarte,  dan zo gezond? Thee is afkomstig uit China, maar landen als India en Skri Lanki zijn even belangrijke theeleveranciers. Alle theevariëteiten bevatten theïne, een bestanddeel dat je best kan vergelijken  met cafeïne.

Zwarte thee gezondste theesoort

Volgens wetenschappers zijn groene en zwarte thee met voorsprong de gezondste theesoorten. Zowel groene als zwarte thee zijn afkomstig van de bladeren van de camellia sinens. Deze bladeren worden gefermenteerd, een soort gistingsproces, en daarna gedrood. In tegenstelling met vele andere theesoorten, bevat zwarte thee bevat geen looizuur, en minder antioxydanten. Gearomatiseerde theesoorten wordt haast uitsluitend zwarte thee gebruikt. Zwarte thee is gezond, sterk van smaak en bevat een hogere concentratie cafeïne dan lichter geoxydeerde theesoorten. Zwarte thee behoudt jarenlang zijn smaak en positieve gezondheidseffecten, sommigen zelfs tot méér dan vijftig jaar.

Zwarte thee versterkt je weerstand

 

Zwarte thee bevat een hoge dosis antioxydanten. Antioxydanten beschermen je tegen allerlei schadelijke stoffen en de vrije radicalen die je ziek maken. Theesoorten die het minst werden bewerkt, bevatten het meeste  antioxydanten. Zwarte thee is rijk aan vitaminen is ook rijk aan allerlei vitamines waaronder B1, B2, B3 en B5, C en E de voornaamsten. Al deze vitamines bevorderen de werking van je zenuwstelsel en je spijsverteringssysteem en versterken je weerstand.

Zwarte thee voor gezonde tanden

 

Zwarte thee is gezond voor je tanden. Het bevat een belangrijke hoeveelheid vitamine E en catechinen. Deze twee bestanddelen voorkomen tandbederf , zorgen voor een verhoogde weerstand tegen zuuraanvallen en tandplak, en remmen de groei van schadelijke bacteriën af.

Drink dagelijks vier kopjes zwarte thee

 

Wetenschappers bracht recent aan  het licht recent dat het drinken van zwarte thee zorgt voor een gezond en stevig beendergestel, en zo het risico op osteoporse sterk verkleint. Drink echter nooit méér dan vier kopjes (zwarte) thee per dag. Ga je over deze limiet, dan verminderen de gezondheidseffecten van zwarte thee aanzienlijk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,