Zomer: goede zonnebril moet je ogen beschermen

Een goede zonnebril is géén gadget maar moet in de eerste plaats je ogen en de tere huid er rond maximaal beschermen tegen de schadelijke ultra- violette stralen van de zon. Dat wordt door de meerderheid der zonnebrildragers nog teveel over het hoofd gezien. Bij hen maakt hun zonnebril deel uit van hun dagelijkse outfit, om er goed en trendy uit te zien. Het dragen van een goede zonnebril is nochtaans noodzakelijk voor de gezondheid van je ogen. Op wat moet je dan letten bij het kiezen van de meest geschikte zonnebril?

Een goede zonnebril moet in d eerste plaats voldoende bescherming bieden aan je ogen

Langdurig in de zon lopen zonder zonnebril is op termijn schadelijk voor je ogen. Je oogweefsels zijn immers erg gevoelig en hebben dan ook fel te lijden onder de sterk wisselende weersomstandigheden. In normale omstandigheden kunnen je ogen perfect instaan voor hun eigen bescherming en gezondheid. Is er teveel en te sterk zonlicht, dan verkleinen je pupillen automatisch. Zo kunnen de schadelijke ultra- violette stralen onmogelijk je oogbol bereiken. Word je toch verblind door de zon, dan nemen je wimpers deze beschermende taak over. Ze sluiten je ogen af om ze maximaal tegen het felle zonlicht te beschermen.

Label UV 400 of 100% UV

Het is dus zo dat je ogen zich in normale omstandigheden best voor zichzelf kunnen zorgen. Dat wordt uiteraard anders tijdens een lange autorit in de zon, bij een zomerwandeling en zeker tijdens het zonnen op het strand. Dan is het dragen van een goede zonnebril pure noodzaak. Maar wat verstaan men onder een goede zonnebril? Het kiezen van een zonnebril op basis van zijn design is een belangrijke fout. Pas wanneer je zonnebril het label UV 400 of 100% UV- bescherming draagt ben je zeker dat hij je ogen voldoende beschermt. Hou er ook rekening mee dat een goede zonnebril niet alleen je ogen maar zeker ook de de tere huid er rond voldoende beschermt. Die huid rond je ogen is flinterdun, en bijgevolg het eerste slachtoffer van je verouderingsproces.

Een goede zonnebril beschermt niet alleen je ogen, maar ook de tere huid er rond tegen de schadelijke zonnestralen

Een onvoldoende of slechte bescherming tegen de schadelijke zonnestralen veroorzaakt rimpels en kraaienpootjes. Kies dus in de eerste plaats voor een voldoende brede zonnebril en zeker een model dat je slapen maximaal bedekt.

Geen speelgoed voor kinderen

Een zonnebril voor kinderen wordt in vele gevallen gekocht als een stuk speelgoed. Fout, want een goede zonnebril is voor tere kinderoogjes zéker noodzakelijk. Koop voor je kind dus nooit een zonnebril van enkele euro’s, die doen kinderoogjes veel meer kwaad dan goed. Koop ook nooit een zonnebril met plastiek glazen. Er zijn genoeg zonnebrillen op de markt die speciaal werden ontworpen voor baby’s- en kinderoogjes.

Extra tips van de optieker

Een aspect waar doorgaans weinig aandacht aan geschonken wordt, is de kleur van de glazen. De kleur van je zonnebrilglazen heeft nochtans een belangrijke invloed op de veiligheid en de absortiegraad van het zonnelicht. Hou bij de keuze van je meest dus zeker rekening met de kleur van de brilglazen!

Zonnebrillen voor mannen zijn tijdloos en eenvoudig met het oog voor het klienste detail

  • Waarheidsgetrouwe kleuren: grijze brilglazen temperen het sterke zonlicht en geven kleuren waarheidsgetrouw weer.
  • Verblinding voorkomen: bruine glazen voorkomen verblinding door het zonlicht. Ze hebben het nadeel dat ze het beeld vervormen en wazig weergegeven.
  • Scherp beeld: gele zonnebrilglazen bezorgen je eens scherp beeld. Hun kleurenweergave is niet ze best.
  • Uitstekend contrast: roze glazen zijn vooral geschikt voor watersporters en zorgen voor een uitstekend contrast.
  • Zonlicht filteren: groene brilglazen tenslotte beperken verblinding door de zon en filteren een deel van het blauwe zonlicht. Ze geven ook een duidelijk contrast weer.
  • Modetrend vrouwen 2012: de nieuwe collectie zonnebrillen 2012 voor vrouwen valt op door zijn eenvoud en verfijning. Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke pastelkleuren en de monturen zijn vederlicht en duurzaam.
  • Modetrend mannen 2012: eenvoudig en tijdloos karakter, met oog voor het kleinste detail.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,