Zo vinden we een goedkope autoverzekering voor jongeren

Een autoverzekering neemt jaarlijkse een flinke hap uit ons gezinsbudget. Autoverzekeringen zijn duur en de prijs ervan is gekoppeld aan het aantal ongevallen waar we verantwoordelijk voor werden gesteld. Hoe minder ongevallen waarbij we betrokken waren, hoe lager onze verzekeringspremie. Anders is het gesteld met jongeren die zich de eerste keer in het verkeer wagen. Voor hen is een autoverzekering nog een pak duurder, en zo goed als onbetaalbaar. Er zijn zelfs verzekeraars die een verzekering aan jongeren weigeren. Van welke factoren hangt een betaalbare autoverzekering voor jonge chauffeurs af, en wat mogen we zéker niet uit het oog verliezen bij het afsluiten van een autoverzekering voor jongeren?

Wat zijn de redenen van deze dure autoverzekering voor jongeren? Verzekeraars willen uiteraard hun risico’s zoveel mogelijk beperken, en gaan bij het verlenen van een autoverzekering aan jongeren ervan uit dat deze leeftijdscategorie, niet altijd terecht, veel minder voorzichtig zijn. Dat deze jongeren nog over weinig of geen rijervaring beschikken, weegt uiteraard zwaar door bij de prijsbepaling van hun verzekeringspremie. Dat zorgde ervoor dat een autoverzekering voor jongeren tot voor kort maar liefst vier tot vijf keer duurder was dan voor oudere autobestuurders. Zo was een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar geworden.

 

Betaalbare autoverzekering voor jongeren

Dat leidde  tenslotte tot een nieuw contract voor autoverzekeringen voor jonge bestuurders. Ook voor hen is er nu een betaalbare autoverzekering, het zogenoemde 29/29 contract.  De premie van dit nieuwe verzekeringscontract hangt af van de leeftijd van de beginnende automobilist. Volgens dit nieuwe contract mogen verzekeraars nooit meer dan 29 procent extra vragen bovenop de gangbare premie voor een 29- jarige automobilist. Deze regeling geldt voor alle chauffeurs jonger dan 26. Dat is ongetwijfeld een belangrijke stap voorwaarts, want zo is het voortaan voor verzekeraars onmogelijk tot vijf keer meer te vragen voor een autoverzekering voor jongeren.

Voordelige autoverzekering met voorwaarden 

Om van deze voordelige autoverzekering te kunnen genieten, moeten jongeren aan enkele belangrijke voorwaarden voldoen. Ze moeten in de eerste plaats dus jonger zijn dan 26, leeftijdscategorie die vroeger de hoogste premie moest ophoesten. Jongeren mogen ook nooit eerder veroordeeld zijn voor het rijden onder verzwarende omstandigheden (zoals onder invloed van alcohol en/of drugs), en hun rijbewijs mag ook nooit eerder zijn ingetrokken. Om in  aanmerking te komen voor deze voordelige autoverzekering, mag hun auto geen hoger vermogen hebben dan 60 kilowatt, en dient deze uitsluitend voor privégebruik bestemd te zijn.

Niet méér dan één ongeval met bezwarende omstandigheden

Jonge autobestuurders mogen in het verleden ook nooit méér dan één keer verantwoordelijk zijn gesteld voor een ongeval met bezwarende omstandigheden. Ze moeten minstens drie jaar over hun rijbewijs beschikken, waardoor ze toch al over enige rijervaring hebben.

Verzekering duur voor jongeren zonder ervaring

Voor  jongeren die de eerste keer achter het stuur plaats nemen en hun rijbewijs dus nog geen drie jaar oud is, blijft een autoverzekering peperduur en voor velen onbetaalbaar, ook voor voorbeeldige jonge chauffeurs.


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,