Zo schrijven we een spontane sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief schrijven. We zien er allemaal tegen op. Van een sollicitatiebrief hangt nochtans onze toekomstige baan af. Een goede sollicitatiebrief overtuigd de personeelsverantwoordelijke van onze ervaring en onze kwaliteiten. Een efficiënt opgestelde sollicitatiebrief zet aan tot een uitnodiging voor een sollicitatiegsprek, de eerste stap naar onze (droom) job. Met een sollicitatiebrief reageren we meestal op een openstaande vacature waarmee we in de krant of op gespecialiseerde websites kennis maakten. Hoe pakken we echter het schrijven van een spontane sollicitatiebrief aan? Wat moeten we in zo’n spontane sollicitatiebrief zéker vermelden, en wat juist niet?

Wanneer we het meeste nood hebben aan een (nieuwe) job, zijn daar meestal geen vacatures in kranten of op websites terug te vinden. Is dit het geval, dan zit er niets anders op dan een spontane sollicitatiebrief te schrijven. Bij het schrijven van zo’n spontane sollicitatiebrief moeten we met heel wat zaken rekening houden. Een spontane sollicitatiebrief verschilt danig in aanpak met een klassieke sollicitatiebrief. Op een spontane sollicitatie zit immers niemand écht te wachten…

Een spontane sollicitatiebrief biedt vele voordelen

Een spontane sollicitatiebrief biedt ons nochtans heel wat voordelen. Heeft het betrokken bedrijf op dat ogenblik geen plaats voor extra werkkrachten, dan is er nog altijd niets verloren, integendeel. Komt er toch een vacature vrij, dan ben jij beslist eerste keuze én alle mogelijke concurrenten zéker te vlug af. Is het schrijven van een goede sollicitatiebrief voor velen een moeilijke én tijdrovende klus, dan is het schrijven van een spontane sollicitatiebrief dat nog veel meer. Hoe pakken we het schrijven van een spontane sollicitatiebrief aan, en op wat moeten we zeker letten om met onze spontane sollicitatiebrief onze aanwervingskansen veilig te stellen?

Zet jouw kwaliteiten in de verf, maar overdrijf niet

Wat kun je aan toegevoegde waarde betekenen voor het bedrijf waar jij spontaan solliciteert? Zet jouw kwaliteiten in de kijker, maar doe dit op een zo neutraal mogelijke manier en overdrijf zeker niet. Bij het schrijven van een spontane sollicitatiebrief moeten we er steeds van uit gaan dat het betrokken bedrijf zeker niet op ons zit te wachten. Laat in jouw spontane sollicitatiebrief duidelijk merken dat je het bedrijf waar je solliciteert goed kent.

Overtuigen is belangrijk

Met een goede en doeltreffende sollicitatiebrief weten we de personeelsverantwoordelijke te overtuigen. Plaats jouw talenten extra in de kijker aan de hand van studies en eerder opgedane ervaringen. Wees origineel in jouw aanpak, dat onderscheidt je van de concurrentie. Door origineel, spontaan en eerlijk te zijn overtuig je veel sneller waardoor je de concurrentie steeds een stap voor bent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,