Zo realiseer je een veilige aardgasinstallatie

Wil je zowel veilig als energiezuinig je woning verwarmen, overweeg dan zéker een verwarmingssysteem op aardgas. Aardgas is niet alleen gebruiksvriendelijk. Deze verwarmingsbron biedt je een comfortabel én aangenaam leefklimaat en is milieuvriendelijk. Ga bij je keuze voor een aardgasinstallatie zéker voor een maximale veiligheid. Dat wordt door heel wat consumenten over het hoofd gezien. Ze plaatsen hun aardgasinstallatie zélf, om zo de kosten te drukken. Deze doe- het- zelvers zijn er in vele gevallen oorzaak van dat hun gasinstallatie niet functioneert als het hoort, waardoor ze niet alleen voor een onveilige situatie zorgen, maar ook hun energieverbruik veel hoger ligt. Op wat moet je dan letten bij de installatie van een veilige en energiezuinige gasinstallatie?

Aardgas rangschikt zich ongetwijfeld bij de meest veilige energiebronnen. Daar zijn wél enkele belangrijke voorwaarden aan verbonden. Probeer je aardgasinstallatie niet zélf te plaatsen, maar laat dit doen door een officieel erkend installateur. Is je aardgasinstallatie vakkundig geplaatst, dan moet je deze alleen nog regelmatig onderhouden om er maximaal van te genieten. Zo een regelmatige onderhoudsbeurt van je aardgasinstallatie is in ons land overigens wettelijk verplicht. Hoe ben je zeker van een veilige aardgasinstallatie?

 

Kies een installatie met het HR- TOP- label

 

Koos je voor aardgasverwarming, ga dan voor een condensatieketel die het HR TOP- label draagt. Zo ben je zeker van een maximale kwaliteit én veiligheid. Met dit kwaliteitslabel geniet je van een optimaal rendement met een minimum aan energieverbruik, en voldoet je verwarmingsinstallatie aan de strengste eisen op het vlak van co- uitstoot. Dat HR Top- label werd in het leven geroepen door de samenwerking tussen de aardgasfederatie KVBG en de fabrikanten van de aardgasinstallaties. Het label wordt pas toegekend na een uiterst strenge controle, uitgevoerd door een onafhankelijk controle- organisime, op zijn beurt erkend door de Federale Overheidsdienst Economie. Niet alleen verwarmingsketels op aardgas dragen dit HR Top- kwaliteitslabel. Dat is ook het geval voor warmelucht generatoren, warmwatertoestellen en condenserende luchtverhitters.

 

Officieel erkend Cerga- installateur

 

Om zonder zorgen van je verwarming op aardgas te kunnen genieten, moet deze uiteraard ook vakkundig geplaatst worden. Een vakkundig installateur van aardgasinstallaties herken je aan het Cerga- label. Deze heeft zijn vakbekwaamheid bewezen en volgt regelmatig bijscholingen om van de laatste technieken op de hoogte te zijn. Door het inschakelen van zo’n vakbekwaam installateur, ben je zeker van een maximale veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Je energiebeheerder vraagt dan ook geen extern controle- organisme vooraleer de gasmeter open te draaien. Dat bespaart je uiteraard tijd én… minstens 150 euro.

 

Regelmatig onderhoud van installatie

 

In Vlaanderen ben je wettelijk verplicht je aardgasinstallatie iedere twee jaar te onderhouden. Ook deze onderhoudsklus laat je bij voorkeur door een officieel Cerga- installateur uitvoeren. Koos je voor zowel het installeren als het onderhouden van je aardgasinstallatie voor zo’n installateur, dan kan je op verschillende (overheids) premies rekenen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,