Zo maak je zelf een goedkoop loungeset in steigerhout

Ben je aan een nieuw loungeset toe en ga je voor kwaliteit, dan is dat al vlug een flinke investering. Met een goedkoop tuinset of een goedkoop loungeset moet je meestal heel wat aan kwaliteit inboeten en in dan is de levensduur er ook naar. Overweeg je de aankoop van een loungeset uit hout, dan kan je dat goedkoop zélf maken in steigerhout. Je hoeft daar zeker geen handige Harry voor te zijn en door steigerhout als materiaal van je nieuw tuinset te kiezen zal je er zeker ook lang plezier aan beleven. Een lounge- of tuinset in steigerhout oogt niet alleen mooi, het gaat immers ook lang mee en is bovendien veruit de goedkoopste oplossing!  

Een lounge set uit steigerhout is niet alleen mooi en duurzaam, het is veruit ook het goedkoopst

Een lounge set uit steigerhout is niet alleen mooi en duurzaam, het is veruit ook het goedkoopst

Lounge- of tuin sets heb je in alle soorten, kleuren en materialen. Aluminium, kunststof en de laatste tijd ook meer en meer steigerhout zijn de meest gebruikte materialen bij de productie van tuinsets. Gaat je voorkeur uit naar loungemeubelen uit hout en knutsel je graag, dan is het zelf maken van je lounge set in steigerhout zeker je beste én goedkoopste keuze.

Op internet zijn er heel wat gespecialiseerde websites te vinden waar je de nodige inspiratie kan opdoen voor het zelf vervaardigen van je lounge set in steigerhout. Meubels in steigerhout zijn nu al enkele jaren een echte hype en interieurdeskundigen zijn het er over eens dat deze trend nog lang zal aanhouden. En met exclusieve ontwerpen van deze interieurarchitecten beleef je eens zoveel plezier aan je zelf gemaakte meubelen in steigerhout, ook voor je loungeset!

Droog steigerhout

Ben je vast besloten je meubelen en/of tuinset in steigerhout zélf te maken, kies dan het beste materiaal. Hoe rechter de planken, hoe makkelijker er mee te werken is, en hoe mooier het eindresultaat. Kies bij voorkeur voor droog steigerhout. Ook is het voornaam dat de planken droog zijn. Hout leeft, en kan daardoor bijvoorbeeld krom trekken.

Een eigentijds én zelf gemaakt lounge set in steigerhout

Een eigentijds én zelf gemaakt lounge set in steigerhout

 

Gemakkelijk bewerken

Steigerhout is een bijzonder dankbaar materiaal en laat zich gemakkelijk bewerken. Fijnspar en vurenhout zijn populaire houtsoorten voor het vervaardigen van meubelen en tuinmeubelen in steigerhout. Dankzij het gebruik van deze veel gebruikte houtsoorten kan je je zelf gemaakte meubelen een persoonlijk tintje geven dankzij tal van kleurencombinaties. Met een lak- of beitslaag behouden je tuinmeubelen hun oorspronkelijk uitzicht en voorkom je verontreiniging van je tuin of lounge set. Zo’n beschermlaag is vooral van belang voor het voorkomen van schadelijke vochtkringen.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Trendy meubelen in steigerhout en dit zowel voor binnen als voor buiten zoals een lounge set koop je in iedere meubelzaak of tuincentrum. Je kan echter heel wat besparen door je steigerhouten meubelen zelf te maken en niet eens zo moeilijk. Steigerplanken kan je in elke houthandel of doe het zelf zaak gebruiksklaar kopen. Steigerhout is bestand tegen alle weeromstandigheden, droogt razend vlug en is dus een ideaal materiaal voor het vervaardigen van je lounge set. Kies voor het zelf vervaardigen van je lounge set voor planken met een breedte van zo’n 20 cm en 3 cm dik. De lengte van deze steigerhouten planken schommelt tussen twee en vijf meter. Je hebt de keuze tussen gebruikt of nieuw steigerhout, maar meestal worden gebruikte steigerhouten planken mooi glad geschuurd en op maat gezaagd.

Tips voor het zelf maken van je lounge set uit steigerhout:

loungesetsteigerhout-Sjan-en-Ruud-676x380

Planken uit steigerhout: zijn meestal onbehandeld. Kies je voor een beschermlaag met lak of beits, dan kan dat alleen bij nieuw steigerhout

Goede voorbereiding: is de beste basis voor het zelf vervaardigen van je lounge set in steigerhout

Glad materiaal: is een must voor het succesvol zelf vervaardigen van je lounge set of andere meubelen in steigerhout

Tuinmeubelen: steigerhout is vanwege zijn duurzaam karakter en het feit dat het zich gemakkelijk laat bewerken bijzonder geschikt voor het vervaardigen van tuinmeubelen en lounge sets. Steigerhout is ook onderhoudsvriendelijk en droogt razend vlug.

  • Vergrijzen: hou er bij de keuze van het soort steigerhout zeker rekening mee dat gloednieuwe planken na enige tijd en onder invloed van de weersomstandigheden zullen vergrijzen.
  • Onderhoud: tuinmeubelen en lounge sets uit steigerhout maak je schoon met een borstel en een vochtige doek.

Extra tip

Ben jij ook een doe het zelver: en wil je jouw meubelen en /of je lounge set in steigerhout zelf maken? Laat je dan helpen met deze ‘tips en tekeningen’ van specialist Hendrik De Boer!

Coorporate Bannerset 500x500 (2)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,