Zo maak je jouw tuin klaar voor de zomer

De winter is bijna voorbij en dat betekent niet alleen dat we de koude temperaturen en het slechte weer achter ons kunnen laten, maar het betekent ook dat de lente en natuurlijk ook de zomer voor de deur staat. Dagen die langer duren, warmere temperaturen, terrasjesweer, … Kortom, de zomer is voor heel veel mensen de leukste periode.

Maar ook bij jou thuis kun je ten volle genieten van de mooie zomerdagen, in jouw tuin bijvoorbeeld. Als je een leuke tuin hebt, dan hoef je eigenlijk niet altijd buitenshuis te gaan om het maximale uit de zomer te halen. Gezellig iets drinken, een barbecue met vrienden, wat zonnen, spelen met de kinderen, … een eigen tuin biedt heel veel mogelijkheden. Maar na een lange winterperiode neem je toch best even de tijd om jouw tuin volledig op punt te zetten voor de aankomende zomermaanden. Zo zijn er toch enkele zaken waar je mee rekening moet houden.

Zet jouw gazon in orde

Heel veel mensen hebben thuis een gazon. Gedurende de winter heeft het gras het vaak hard te verduren gehad door bijvoorbeeld de koude temperaturen. Dus is het belangrijk om tijdens de lente jouw gazon goed te verzorgen, zodat het tegen de zomermaanden op z’n best is. Begin bijvoorbeeld tijdig met het aanbrengen van mest of met het verticuteren van het gras. Voor een grondige onderhoudsbeurt van jouw gazon heb je al snel wat materiaal nodig.

Maak je terras schoon

Tegenwoordig zijn er heel veel tegels die bestand zijn tegen de winterse omstandigheden. Maar vooral oudere terrassen moet je na de winterperiode toch een onderhoudsbeurt geven. Vooral in het voorjaar komt er vaak onkruid op te staan of heel veel tegels zijn na de wintermaanden groen geworden door de regen en de koude

Onderhoudsbeurt voor jouw tuinmeubelen

Voor de winter heb je niet altijd de ruimte om jouw tuinmeubelen binnen te zetten gedurende de wintermaanden. Daarom blijven ze bij heel veel mensen buiten staan gedurende de koude winterperiode. Na de winter is dat vaak te zien aan de meubelen omdat ze misschien wat groen uitslaan of omdat ze gewoon erg vuil zijn. Een zonnige dag tijdens de lenteperiode is dan ook het ideale moment om jouw tuinmeubelen eens een grondige onderhoudsbeurt te geven, zodat je er tijdens de zomermaanden volop van kunt genieten.

Maak het gezellig

De lenteperiode is de ideale periode om jou even bezig te houden met de inrichting van jouw tuin. Kijk bijvoorbeeld welke planten je er kunt plaatsen om zo jouw tuin zo aangenaam mogelijk te maken. Verder kun je bijvoorbeeld ook op zoek gaan naar een leuke loungeset voor in de tuin waar je op een warme zomerdag gezellig kunt genieten van een lekkere cocktail samen met enkele vrienden. Tegenwoordig vind je loungesets in allerlei verschillende vormen en kleuren.

Ruim jouw tuinhuis op

Op het eerste zicht lijkt het een lastig klusje, maar eens je het gedaan hebt, zal je echt trots zijn op jezelf. Door je tuinhuis op te ruimen merk je welke toestellen of materialen er kapot zijn of welke je niet meer nodig hebt. Dit is trouwens ook het ideale moment om een lijstje aan te maken met alle zaken die je nodig hebt voor de komende lente of zomer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...