Zo kunnen we goedkoop printen

inkt printenVelen staan er niet bij stil, maar printen kost geld. Wie dagelijks veel print, weet best hoe duur printen wel is. Terwijl de prijs van printers de laatste jaren gevoelig daalde, halen de producenten hun grootste winst uit de verkoop van hun printer cardridges. Door op onze manier van printen te letten, kunnen we
heel wat voordeliger printen. Gaan we bewuster printen, dan sparen we niet alleen het leefmilieu, maar kunnen we ook heel wat besparen.

Bij hetgeen onze printer jaarlijks kost, staan de meesten van ons niet stil. Een merk inktcardridge kost ons gemiddeld al vlug twintig euro voor ocharme tien milliliter inkt. Eén liter printerinkt kost ons dan… 2000 euro. Dat is voor velen wellicht even schrikken, maar als we met enkele tips rekening houden kunnen we de kosten van het printen fors drukken. Om voordeliger te printen, moeten we zorgen voor een langere levensduur van onze inktcardridges.

Twintig procent besparen met ecofont

Een eerste belangrijke besparing is printen met het opvallend printzuinige lettertype Ecofont. Dit lettertype produceert geen volle letters, maar letters met gaatjes. Volgens de ontwerpers van Ecofront kunnen we met hun lettertype tot maar liefst twintig procent besparen. Ecofont kunnen
we gratis downloaden.

Gebruik de voordeelstand van jouw printer

De meeste printers beschikken over een voordeelstand, waarmee we veel minder inkt gebruiken, en onze cardridges dus veel langer meegaan. Het is zeker niet aan te raden officiële documenten in deze voordeelstand af te printen, maar voor al ons ander printwerk volstaat de voordeelstand ruimschoots.

Kies voor huismerk inktcardridges

Merk inktcardridges zijn veel duurder dan deze van huismerken die in bijna alle supermarkten of gespecialiseerde winkels voor drukkerijbenodigdheden worden verkocht. Deze imitatie inktcardridges doen ons tot gemiddeld zestig procent besparen. Bovendien zit in deze imitatie cardridges méér inkt dan in de merk cardridges. Bij imitatiecardridges hebben we de keuze tussen tussen compatibele en gerecycleerde inktcardridges. De compatibele cardriges zijn van de originele niet te onderscheiden. Een gerecycleerd exemplaar is nog voordeliger. Wees hierbij echter voorzichtig. Niet alle printers, vooral Epson, accepteren zo’n gerecycleerde cardridges. Indien u goedkope inktpatronen wenst aan te kopen, kies dan voor betrouwbare én voordelige sites zoals Inkt-World.be en KHL-inkt.be. (Vergelijken is de boodschap)

Print méér op één pagina

Om op onze inktcardridges te besparen, kunnen we kiezen om méér te printen op één bladzijde. Dat is vooral handig wanneer we een kladversie van onze documenten nodig hebben. We kunnen onze printer dan zodanig instellen dat we twee, vier of zelfs acht pagina’s op één A4 formaat kunnen afdrukken. In plaats van merkpapier, kunnen we kiezen voor alternatieve papiersoorten uit de supermakt. Die zijn stukken voordeliger en haast even goed.

Print milieu- en prijsbewust

Telkens wanneer we printen, zouden we ons moeten afvragen of dit wel écht nodig is. Moeten onze documenten niet noodzakelijk onmiddellijk geprint te worden, kunnen we deze op onze hard schijf opslaan. We kunnen daarvoor het speciale programma CutePDFwriter gratis downloaden. Dat laat ons toe onze documenten in PDF te bewaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,