Zo kopen we een veilige én betrouwbare tweedehandsauto

tweedehands autoDe aankoop van een nieuwe auto betekent een belangrijke investering. Voor velen is het hebben van een nieuwe én blitse auto een noodzakelijk statussymbool. Anderen hebben er, om de meest uiteenlopende redenen, niet zoveel geld voor over. Voor hen is het al meer dan voldoende over goed onderhouden en betaalbare auto te kunnen beschikken. Zij kiezen dan ook voluit voor een tweedehandswagen. Hoe pakken we de aankoop van een tweedehands auto bij voorkeur aan, om achteraf niet met onoverkomelijke problemen te worden geconfronteerd? En op welke details moeten we zéker letten, willen we met de aankoop onze tweedehands auto geen miskoop realiseren?

De verkoop van nieuwe wagens zit nu al een tijdje sterk in de lift. De markt van de tweedehands auto’s blijft zeker niet ten achter. Vele landgenoten spelen, met de recente economische crisis nog in hun achterhoofd, liefst op veilig en kiezen voor een degelijk onderhouden én betaalbare tweedehandswagen. Dat is allemaal goed en wel, maar ook hier is niet alles rozengeur en maneschijn. Onvoorbereid en zonder veel kennis van zaken onze zoektocht naar een degelijke tweedehands auto beginnen, resulteert in ontgoochelingen én financiële kopzorgen. Maar hoe gaan we dan best tewerk tijdens onze zoektocht naar een degelijke én duurzame tweedehands auto?

Ga zeker niet overhaast te werk

Neem alvast de tijd bij het zoeken naar een degelijke tweedehandswagen, en ga zéker niet overhaast te werk. Toekomstige kopers van een tweedehandswagen doen er zeker goed aan hiervoor de nodige tijd uit te trekken en zich vooral te laten vergezellen door iemand die met kennis van zaken kan oordelen. Dit laatste is zeker geen overbodige luxe. Vergeet ook nooit uit het oog te verliezen dat niet alle verkopers van tweedehandsauto’s hun job allemaal even ernstig nemen…

Online wagens en prijzen vergelijken

Internet speelt meer en meer een belangrijkere rol in ons leven. Online kan (bijna) alles. Ook het kiezen én kopen van een geschikte tweedehandswagen. Voor we het terrein optrekken leggen we best onze budget vast en wijken daar later om geen enkele reden nog van af. Online kwaliteit en prijzen van tweedehandsauto’s vergelijken zal later beslist van pas komen.

Aandacht voor verborgen gebreken

Hoe is het gesteld met de staat van het koetswerk en de kwaliteit van de onderdelen? Details als de staat van de banden leert ons veel over het verleden van onze tweedehands auto. Heb zéker ook aandacht voor verborgen gebreken. Let zeker op verfplekken. Die verbergen meestal ernstige schade aan het koetswerk. Zie hierbij de staat van het interieur, de zetels en de veiligheidsgordels zeker niet over het hoofd. De kwaliteit van de banden lijkt misschien een detail, maar zegt veel over de staat van het voertuig. Controleer grondig de kwaliteit van zowel de uitlaat als van de bodemplaat.

Extra tips bij aankoop betrouwbare tweedehandswagen

  • Onderhoudsboekje: vergeet niet de verkoper van jouw tweedehandswagen naar het onderhoudsboekje van het voertuig te vragen.
  • Carpass: sinds kort moet elke wagen over een carpass beschikken. Aan de hand daarvan kennen we het werkelijke aantal afgelegde aantal kilometers van onze tweedehandswagen.
  • Garantieperiode: kijk na of de garantieperiode in de verkoopsovereenkomst is beschreven, en of ook de onderdelen daarbij worden vermeld.
  • Inschrijvingskaart: ga na of de naam van de verkoper op de inschrijvingskaart staat. Is dat niet het geval dan kan dit op fraude wijzen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...