Zo kiezen we een geschikt konijnenhok voor buiten

Je bent een dierenliefhebber en bent op zoek naar een geschikt konijnenhok voor buiten. Bij jouw keuze van het meest geschikte buitenverblijf voor jouw favoriete langoren, moet je beslist met enkele belangrijke zaken rekening houden. Verkies je een konijnenhok voor alle seizoenen of een verblijf voor de gure herfst en wintermaanden? Aan welke eisen moet zo’n groot konijnenhok voor buiten voldoen en op welke manier zorgen we voor een maximale bescherming van onze konijnen?

Ga je op zoek naar een geschikt konijnenhok, dan ga je best voor een zo groot mogelijk hok. Konijnen houden immers van ruimte. Een nieuw en doeltreffend konijnenhok is niet goedkoop. Het is dan ook belangrijk vooraf jouw budget vast te leggen. Eens dat is bepaald, hou je er dan in alle omstandigheden aan.

Voorkeurafmetingen konijnenhok

Een geschikt konijnenhok biedt onze lievelingsdiertjes een geschikte en beschermde leefruimte. Een geschikt konijnenhok is minimum één meter breed. Beschik je over een beperkte ruimte, overweeg dan zeker de aankoop van een hok met een onderren of met een extra verdieping. Zo beschikken onze langoren toch nog over voldoende leefruimte.

Waar plaatsen we ons konijnenhok?

Niet alleen de beschikbare leefruimte maar ook de plaats van ons konijnenhok is van groot belang. We zetten ons hok zoveel mogelijk uit de wind, zoveel mogelijk beschut tegen alle weersomstandigheden. Zorg er zeker ook voor dat jouw konijnen niet in de volle zon zitten maar dat ze steeds over voldoende schaduw beschikken.

Groot buitenhok met nachtverblijf

De meerderheid van buitenhokken voor konijnen beschikken over een beschuttend nachtverblijf. Konijnen hebben rust nodig om te kunnen slapen. Zorg er voor dat het nachthok voldoende afwatert. Het nachthok is bij voorkeur gemaakt uit hardhout of vurenhout. MDF en multiplex zijn minder geschikt, omdat bij hun vervaardiging lijm werd gebruikt, en de vochtbestendigheid van deze materialen veel te wensen over laat.

Konijnen zijn echte speelvogels

Konijnen zijn echte speelvogels, vandaar het belang van voldoende leefruimte. Houten speeltjes of enkele takken zijn hun favoriete speelgoed. Dat zorgt voor de nodige afleiding, waardoor ze minder aan hun hok zullen knagen. Geen enkel materiaal is bestand tegen het knaagvermogen van konijnen. Knagen konijnen aan hun hak, dan wijst dit op verveling. De bodem van het konijnenhok bedekken we bij voorkeur met stro, dat isoleert uitstekend en biedt onze konijnen voldoende slaapcomfort.

  • Richtprijs konijnenhok: een konijnenhok hebben we vanaf 69 euro. Deze hokken bieden konijnen een minimum aan beschutting. Een konijnenhok met voldoende leefruimte en beschutting kost gemiddeld 139 euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,