Zo kies je het beste scheerapparaat, tondeuse en trimmer

Mannen besteden meer en meer aandacht aan hun uiterlijk. Er zo lang mogelijk goed uit zien is ook voor hen belangrijk. Ben je aan een nieuw scheerapparaat toe, dan heb je keuze te over en is het niet gemakkelijk het meest geschikte toestel te vinden. Fabricanten van scheerapparaten spelen handig in op de groeiende belangstelling van mannen voor hun uiterlijk en brengen met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk allerlei niewigheden op de markt. Vanuit dit oogpunt worden naast het scheerapparaat ook de tondeuzs, de trimmer en bodygroomer steeds populairder. Op wat moet je dan precies letten om het meest geschikte scheerapparaat te kiezen?

Mannen besteden steeds meer aandacht aan hun uiterlijk

Electrische scheerapparaten zijn er in verschillende soorten. Naast deze die werken op het stroom, zijn er ook oplaadbare scheerapparaten en toestellen op batterijen. Deze toestellen hebben ook verschillende scheersystemen, het roterend en vibrerend systemen zijn de belangrijksten. Scheerapparaten worden niet meer uitsluitend voor droog, maar nu ook voor nat scheren gebruikt. En daar stop het niet bij, want de jongste generatie scheerapparaten beschikken over steeds meer accessoires waarmee men zoveel mogelijk tegemoet wil komen aan de wensen van de moderne ‘nieuwe man’.

Vibrerend en roterend systeem

Bij een vibrerend scheersysteem is het scheerapparaat uitgerust met een zogenoemd scheerrooster of scheerblad met daar onder een trillend messenblok. Bij dit systeem wordt het aantal scheerbladen steeds weergegeven.

Een roterend scheersysteem beschikt daarentegen over ronddraaiende scheerbladen die de lijnen van je aangezicht nauwgezet volgen. Dit is wat men in vaktermen contourvorm scheren noemt. Met zo’n scheerapparaat scheer je in één beweging veel gladder. Ook hier wordt het aantal scheerkoppen steeds aangegeven. De keuze van scheersysteem hangt van persoonlijke voorkeuren en vooral van de dichtheid van je baardgroei af. De twee verschillende scheersystemen leveren immers hetzelfde scheerresultaat.

Meer functies

Wil je jouw kort haar zelf in de juiste plooi en op lengte houden, dan is een tondeuse onmisbaar

De nieuwe generatie scheerapparaten bezitten steeds meer functies. Sommigen zijn uitgerust met een eigen vochtinbrengsysteem, anderen hebben een baardtrimmer en/of een tondeuse aan boord en bij steeds meer toestellen kan nu ook de scheerintensiteit ingesteld worden. Andere scheerapparaten bezitten dan weer over een hold functie of zijn waterdicht. De laastte jaren wordt ook meer en meer aandacht geschonken aan het design van de scheertoestellen.

Prijs scheerapparaten 

Een goed scheerapparaat is niet goedkoop. De meest populaire merken zijn Panasonic, Braun, Philips en Remington. Voor toestellen van deze bekende merken betaal je meer en dat is ook het geval wanneer je design en vormgeving op prijs stelt. Hoe meer de scheerapparaten kunnen, hoe meer je er ook zal moeten voor neertellen:

 • Philips: zowel op stroom als oplaadbaar, 89 euro.
 • Philips SC2001 Lumea PL: oplaadbaar, 399 euro.
 • Braun Cruzer 6 Face: geschikt voor nat en droog scheren, scheerblad, oplaadbaar, 73 euro.
 • Remington I- Light IPL 5000: op netstroom, 23 euro

Tondeuse voor kort haar

Kort haar is in, en om niet steeds in de kapperszetel te moeten plaatsnemen, kiezen meer en meer mannen voor een tondeuse. Vele scheerapparaten zijn dan ook uitgerust met een tondeusefunctie. Ben je van plan je tondeuse regelmatig te gebruiken, geef dan de voorkeur aan een appart toestel. Die extra investering zal uiteindelijk zichzelf betalen. Ook hier is de keuze erg uitgebreid. Een tondeuse is geschikt om je haar kort te houden, en is dus instelbaar, meestal tot 40 millimeter. De meeste tondeuses beschikken ook over een baard- , neus- en oortrimmer. Een tondeuse en baardtrimmer beschikken over opzetkammen. Hun aantal wordt ook steds aangegeven. Je  hebt de keuze tussen tondeuses en trimmers met of zonder snoer en oplaadbare toestellen met een laadstation.

Bodygroomers kunnen alle lichaamsbeharing aan…

Prijzen tondeuses 

 • Babyliss E 836- 10 in 1: oplaad- en afwasbaar, twee kammen, 49 euro.
 • Remington HC 5750: zowel op netstroom als oplaadbaar, afwasbaar, 3 kammen,40 euro.
 • Philips QP 5770: werkt zowel op netstroom als oplaadbaar, niet afwasbaar, 3 kammen, 90 euro.

Trimmers en bodygroomers 

Wil je zowel je gezichts- en lichaamsbeharing zelf in toom houden en in de gewenste plooi leggen, dan is een trimmer en/of een bodygroomer iets voor jou. Een bodygroomer is het allerlaatste snufje op het vlak van lichaamsontharing. Met een bodygroomer ben je in staat zowel je schaam- , oksel- , borst- , rug- en schouderhaar nauwkeurig te verwijderen of bij te werken. Erg handig zijn de haartrimmers die al deze functies combineren. Naast baard- , neus- en oortrimmers zijn er ook aangepaste trimmers voor vrouwen. Trimmers en bodygroomersbeschikken over verschillende opzetkammen, afhankelijk voor wat ze moeten dienen.

Prijs trimmers en bodygroomers 

  • Philips QT 4022: met één kam, baardtrimmer, 40 euro.
  • Braun Cruzer 6 Body: drie kammen, bodygroomer, 51 euro.

Waar goedkope tondeuses en scheerapparaten kopen

Twee Belgische webshops zijn toonaangevend wat betreft het aankopen van dit soort materiaal: www.tondeuseshop.be (voor trimmers, tondeuses, en bodygroomers) en www.shavershop.be (voor scheerapparaten). Vandaag voor 22u is morgen in huis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , ,