Zo kies je het beste hostingbedrijf voor je website

Vooraleer je eigen website online staat moet je eerst enkele belangrijke stappen zetten. Een goede domeinnaam kiezen met een hoge vindbaarheidsgraad in de zoekmachines is de eerste stap. Daarna is het vinden van het beste hostingbedrijf  erg belangrijk. Zo’n bedrijf zorgt er immers voor dat je website dag en nacht online blijft. Een website die om de haverklap van het net verdwijnt doet immers meer kwaad dan goed. Maar met welke factoren moet je zeker rekening houden om het beste webhosting bedrijf te vinden?

 

Op deze honderden servers wordt alle mogelijke informatie van websites veilig opgeslagen

Op deze honderden servers wordt alle mogelijke informatie van websites veilig opgeslagen

Voor iedere website, of het om een bedrijfswebsite of om een persoonlijke website betreft, is een goede webhoster onmisbaar. Zo’n webhost slaat alle pagina’s van je toekomstige website op en maakt ze beschikbaar voor alle computers , laptops enz.  die op het net zijn aangesloten. En ook op de markt van de webhosting is de keuze enorm.

Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Voor het kiezen van de beste webhost heb je de keuze tussen twee mogelijkheden: je maakt die belangrijke keuze zelf of je opteert voor een zogenoemd hosting plan

Het zelf hosten van zo’n website is enkel voor de grootste bedrijven rendabel en zinvol. Alle anderen hebben geen keuze. Voor hen is het vinden van een betrouwbaar hostingbedrijf en het kiezen van een goed plan de enige manier om hun website op online te krijgen zoals het hoort.

Maak de juiste keuze 

En die keuze van het voor jou beste hostingbedrijf is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn immers tienduizenden bedrijven die zich op internet aanbieden. Om alles vlot te laten verlopen moet je zicht krijgen op alle hostingplannen die deze bedrijven aanbieden. Dit aanbod varieert van starterspakketten tot de meest geavanceerde mogelijkheden.

Factoren waar je zeker moet op letten bij de keuze van je web hoster: 

  • Technische ondersteuning:  ga voor je een beslissing neemt zeker na of het betrokken hostingbedrijf 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 technische ondersteuning verleent. Dat is erg belangrijk, want wat gebeurt er op het ogenblik als je webhost het begeeft? Voor een online bedrijf betekent zoiets het definitieve einde. Hou er rekening mee dat niet alle ondersteuning op dezelfde manier werkt. Vraag ook aan bedrijven die zo’n dag en nacht service bieden of dat ook betekent dat ze steeds op een actieve manier beschikbaar zijn. In vele gevallen betekent zo’n full time ondersteuning zelfs op zon- en feestdagen dat je een berichtje op een antwoordapparaat kan achterlaten en je moet wachten op het moment dat de host contact met je opneemt op je te zeggen wanneer ze wel kunnen komen.
  • Gebruiksvriendelijkheid: is eveneens van groot belang. Beschik je in het door jou gekozen hostingpakket ook over een controle panel, dé centrale informatiepoort van je website. Op zo’n  controle panel beheer je zowel alle statistieken als je accountfuncties. Kies voor een host met een gebruiksvriendelijk controlepanel dat gemakkelijk te navigeren is en alle onmisbare tools bevat.
  • E- mail accounts: zijn noodzakelijk voor iedere website. Bij een starterspakket horen meestal vijf e- mailaccounts, een compleet businesspakket beschikt over een onbeperkt aantal e- mailaccounts. Je kan bij de meeste host bedrijven ook kiezen voor een hostingpakket met vijftig e- mailaccounts.
  • Programma’s en extensies: je moet met het gekozen pakket uiteraard over voldoende mogelijkheden beschikken om je toekomstige website te ontwerpen en verder te ontwikkelen. Heel wat hostingbedrijven bieden je tal van sjablonen en ontwerptools en front page extensies. Front page is een opvallend gebruiksvriendelijk website design software waarmee je je website kunt uploaden naar de server.
  • Hosting plan: zo goed als alle hostingbedrijven hebben vele soorten hostingsplannen zowel voor wat shared hosting en dedicated hosting betreft. Sommige hosts beschikken tevens over een ‘virtual private’ hostingoptie.
  • Dedicated hosting: hiermee beschik je over je eigen server. Dat geeft je maximale vrijheid, geen investering in hard- en software, en een efficiënte beveiliging.
  • Shared hosting: ook wel virtuele hosting genoemd. In dit geval zal het bedrijf je website op zijn eigen servers hosten tegen een vast maandelijkse vergoeding
  • Virtual privated hosting: de software van de betrokken server is gevirtualiseerd om de hosting van een aantal websites op één server zoals bij shared hosting mogelijk te maken. Ieder beschikt over een eigen exemplaar van het besturingssysteem en heeft een betere toegang tot de server.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,