Zo kies je een betrouwbare auto onder de 10000 euro

Ben je aan een nieuwe auto toe, dan betekent dit ongetwijfeld een flinke hap uit je gezinsbudget. Ook wanneer je voor de aanschap van je nieuwe wagen een lening aangaat. Je moet er immers steeds voor zorgen dat je voldoende voorschot ter beschikking hebt vooraleer je definitieve keuze te maken en het verkoopscontract te ondertekenen. Maar wat als je over een beperkt budget beschikt ?  Hoe ga je in deze omstandigheden tewerk bij het kiezen van een veilige, betrouwbare en toch budgetvriendelijke wagen, die niet méér dan tienduizend euro mag kosten? Wat zijn dan de mogelijkheden om aan je mobiliteitsprobleem een oplossing te bieden?

 De aankoop van een nieuwe auto betekent een flinke investering, en voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Auto’s worden er niet goedkoper op, en vele Belgsiche gezinnen kunnen niet zonder een tweede auto. Overweeg je de aankoop van een nieuwe auto, en moet je daarbij rekening houden met een beperkt budget? Niet panikeren, ook dan zijn er oplossingen om je mobiliteitsprobleem op te lossen. Verrrassend genoeg kan je ook in dit segment kiezen uit meer modellen, allen met een prijskaartje lager dan 10000 euro,  dan je wel denkt. Belangrijk daarbij is zeker dat hier dus zowat alle bekende merken met een of meerdere modellen aanwezig zijn.

Dacia Logan: veel auto voor weinig geld

Heb je het over goedkopere en toch betrouwbare en veilige auto’s, dan kun je niet voorbij de Dacia, die kan terugvallen op de techniek en de Franse degelijkheid van een betrouwbaar merk als Renault. Om de kostprijs van de Dacia zoveel mogelijk te drukken wordt deze wagen in Roemenië gebouwd. Alle Dacia’s worden gemonteerd op chassis van Renaults waarvan de productie reeds enkele jaren geleden werd stopgezet. Dat is ongetwijfeld de belangrijkste reden waarom de prijs van een toch eigentijdse wagen als de Dacia zo beperkt kon worden gehouden. De Dacia Logan MCV 1.6 is enorm populair, en daar zijn vele redenen voor. Geen enkele producent slaagde er tot hiertie in om voor zo’n beperkte prijs zoveel ruimte te bieden dan deze Dacia, die zelfs perfect als gezinswagen kan gebruikt worden.  Heb je kinderten, dan kies je voor de breakversie met zeven plaatsen, en dan nog blijf je onder de 10000 euro.

  • Richtprijs: 8990 euro voor vijfdeurs versie, uitgerust met een 1.6 liter motor van 85 pk.

 Peugeot 107: afwerking én  kwaliteit

 

Met deze Franse ‘lilliputter’ haal je ongetwijfeld  een perfect afgewerkte en kwalitatief hoogstaande wagen in huis. Deze Peugeot 107 is vergelijkbaar met zijn sectorgenoten de Toyota Aygo en de Citroën C1. Deze modern ogende Peugeot is zelfs nog prijziger dan dit concurrende duo.  Het gaat hier wél om een echt klein wagentje met een beschikbare kofferruimlte van amper 137 liter ‘groot’.

  • Richtprijs: vanaf 8600 euro voor het driedeurs model met een één liter motor van 68 pk.

Skoda Fabia: energievreter

 

Deze Skoda Fabia is een aantrekkelijke verschijning van Duitse makelij. Inderdaad, dit Tslechische merk behoort immers tot de uitgebreide en bijzonder betrouwbare Volkswagenfamilie. De Skoda beschikt dan ook over uitsluitend VW- onderdelen. De Fabia is opvallend ruim in vergelijking met zijn  buitenafmetingen. Het is echter een energievreter, en dat is zelfs voor de kritische autofanaat een van  de weinige minpunten.

  • Richtprijs: vanaf 8990 euro voor de vijfdeurs met 1.2 mtor van 60 pk.

Ford Ka: aangename stadswagen

 

De Ford Ka werd gebouwd op het chassis van de Fiat 500, maar dat is aan niets merkbaar. Zowel op het vlak van de beschikbare ruimte als zijn wegligging en rijgedrag doen het opvallend beter. De Ford Ka is een aangenaam en vlot rijdend stadswagentje. Een echte aanrader voor al diegenen die zich veel in de stad begeven.

  • Richtprijs: vanaf 9500 euro voor een driedeurs Ka met een motor van 1.2 liter en 69 pk.

Hyundai I10: ruime koffer

Alleen al om zijn toch ruime koffer van 225 liter is deze Hyundai I 10  een opvallende verschijning. Ook de binnenruimte is zo ruim dat je nooit de indruk krijgt met een klein stadswagentje te rijden. Echt een prestatie van deze ontwerpers.  Deze Hyundai is immers niet eens vier meter lang. Wie dacht dat het op dit vlak niet beter kon dan met de lancering van  de Renault Twingo, had het dus wel degelijk bij het verkeerde eind. Deze Hyundai I 10 is zelfs uitgerust met vijf deuren en beschikt over een milieuvriendelijk lmotor van één liter en 69 pk. Zijn co- 2 uitstaat bedraagt slechts 99 g/km, waardoor deze wagen in aanmerking komt voor 15% korting, voor zo’n aangenaam en aantrekklijke auto beslist échte meevaller.

  • Richtprijs: vanaf 9799 euro.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , ,