Zo kies je de meest geschikte reiskoffer

reiskofferMet de zomervakantie in het verschiet, is wellicht ook jouw vakantie reeds enige tijd geboekt en alle noodzakelijke reisdocumenten verzameld. Maar hoe is het gesteld met jouw reiskoffers? Zijn jouw valiezen aan vervanging toe? Hoe kiezen we de meest geschikte reiskoffer? En wat mogen we zeker niet uit het oog verliezen om een lange levensduur van onze reiskoffer te verzekeren? Hoe gaan we bij voorkeur te werk om de voor ons meest geschikte reiskoffer te kiezen? Wat is een goede reiskoffer, en aan welke eisen moet deze voldoen?

Een reiskoffer uit hard of zacht materiaal?

Bij de keuze van de meest geschikte reiskoffer, moeten we in de eerste plaats rekening houden met het materiaal waaruit deze is gemaakt. We hebben daarbij de keuze tussen een reiskoffer uit zachte en soepele of een uit harde materialen. Wat is het verschil tussen deze twee soorten reiskoffers? Soepele reiskoffers beschikken in de meeste gevallen over extra opbergruimte aan de buitenkant. In tegenstelling met koffers uit harde materialen, is de inhoud van deze soepele koffers veel minder bestand tegen het opvangen van schokken en eventuele waterschade. Wanneer je nieuwe valiezen moet kopen, moet je ook rekening houden met het gebruik dat je er aan wil geven. Harde valiezen wegen zwaarder dan exemplaren uit soepele materialen. Geef de voorkeur aan reiskoffers met extra bergruimten aan de binnenkant. Dat garandeert meer veiligheid. Vertrek je voor slechts enkele dagen, dan heb je eigenlijk weinig extra’s mee te nemen. Dat bespaart je véél plaatsruimte én energie. Ga je voor een langere periode weg, dan is meer opbergruimte meer dan welkom.

Toegelaten afmetingen handbagage

Let bij de aankoop van nieuwe reiskoffers voor de maximum afmetingen die door jouw luchtvaartmaatschappij zijn toegelaten. Deze zijn inderdaad streng gereglementeerd, vooral bij low- cost luchtvaartmaatschappijen. Algemene regel hierbij is dat onze handbagage, opgeteld, niet méér dan 115 centimeter mag bedragen. De toegelaten afmetingen van je handbagage staan meestal op je reisdocumenten. Vooral low- cost maatschappijen als Ryanair maken hier een punt van. Bij Ryanair is de handbagage gelimiteerd tot één reiskoffer met afmetingen van 55 x 40 x 20 centimeter en tien kilogram. Let bij de aankoop van je nieuwe reiskoffer zeker op de maximaal toegelaten afmetingen die jouw luchtvaartmaatschappij hanteert.

Extra tips bij aankoop nieuwe reiskoffers

Trolleykoffer: Een reiskoffer met een trolleysysteem beschikt bij voorkeur over een uitschuifbare handgreep om hem voort te bewegen. Dit trolleysysteem bevindt zich bij vookeur aan de buitenkant van je reiskoffer, dit om beschadiging te voorkomen.

Beveiliging: kies je voor een reiskoffer met slot, hou er dan rekening mee dat dit, uit veiligheidsoverwegingen, in vele landen verboden is.

Spinner koffer: Geef de voorkeur aan een reiskoffer met vier wieltjes, de zogenaamde spinnerkoffer. Dat maakt onze reiskoffer beter wendbaar.

Draagcomfort: Voor meer draagcomfort kies je voor een reiskoffer met minstens twee handgrepen, een in de breedte en een in de lengte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,