Zo kan je een koelkast goedkoop kopen

Kan jij je leven voorstellen zonder koelkast ?  Neen toch, een koelkast is immers een van de meest elementaire huishoudapparaten én onmisbaar in ieder gezin. Zonder koelkast zijn onze voedingswaren onmogelijk houdbaar. Ben je aan een nieuwe koelkast toe, of heb je een groter exemplaar nodig, dan is het kiezen van de juiste koelkast niet gemakkelijk. Koelkasten kenden de laatste jaren een opmerkelijke evolutie. Vooral op het vlak van het energieverbruik realiseerden men baanbrekend werk. Het aanbod koelkasten is zo groot, dat juiste informatie noodzakelijk is om je keuze te maken. Waar moet je op letten om van je nieuwe koelkast geen miskoop te maken?

Fabrikanten van electrische huishoudapparaten deden de laatste jaren geweldige inspanningen om koelkasten zo energiezuinig mogelijk te maken. Een noodzaak, want koelkasten waren tot dan toe echte energievreters. Men is nu verplicht alle electrische huishoudapparaten te voorzien van een energielabel, die gerangschikt worden van A++ tot en met de letter G.  Koelkasten met label A++ zijn het energiezuinigst,  die uit de G- klasse energieverslinders. Toestellen uit een lagere energieklasse moge dan wel het goedkoopst zijn, je doet er goed aan iets extra te besteden aan een energiezuinige koelkast. Die meerkost recupereer je vlug dankzij hun lagere energiefactuur.

Van tafelmodel tot king size Amerikaanse koelkast

 

Welk model koelkast past het best bij jou (woon)situatie?  Je hebt immers de keuze uit verschillende modellen, van een tafelmodel voor zij die slechts over een beperkte ruimte beschikken tot het andere uiterste, of  de king size Amerikaanse koelkast. Daar tussen beschik je over een brede waaier koelkasten met verschillende afmetingen. En dan is er nog de vrijstaande koelkast en de inbouw versie, waarbij de koelkast wordt ingebouwd in je keukenblok, en zo perfect bij je keuken past.

Koelkast met verschillende functies 

 

Koelkasten hebben verschillende functies. Er zijn er die uitsluitend koelen, terwijl anderen een koel- en vriesvak combinberen. Zo beschik je niet alleen over gekoelde, maar ook over diepgevroren voedingswaren, die zich ook nog op dezelfde plaats bevinden. Hou zéker rekening met dergelijke combinatie, dat spaart geld én plaats.

Kies de koelkast met de juiste capaciteit

 

Kies  een koelkast met de juiste capaciteit. De netto capaciteit wordt uitgedrukt in liters. Ben je alleen, of heb je voldoende aan een beperkte koelruimte, kies dan voor het tafelmodel met een capaciteit die varieert tussen de 120 en 140 liter. Een groter gezin bestaande uit vijf personen heeft uiteraard een grotere koelkast nodig. Dan is een kastmodel of een grote Amerikaanse koelkast beslist iets voor jou. Dergelijke koelkasten hebben een netto capaciteit van gemiddeld tweehonderd liter.

Dure of goedkope koelkast?

Beschik je over een eerder beperkt budget, dan zal je meer dan waarschijnlijk je keuze moeten maken uit minder bekende merken. Vergelijkende tests door verbruikersorganisaties leerden dat duurdere koelkasten ook kwalitatief beter zijn. Een goedkope én degelijke koelkast is ongetwijfeld de Zanussi ZRX  307W, barmodel, met een koelcapaciteit van 62 liter, en een vriesvak van 5 liter. Kostprijs: 142 euro. Geschikt voor op de camping en alleenwonenden. Een andere aanrader is ongetwijfeld de Ignis TWI 154 met een capaciteit van 122 liter, waarvan 108 liter om te koelen. Deze koelkast behoort tot de zuinigere energieklasse A, verbruikt amper 36 euro/jaar en kost 178 euro. De Zanussi ZRA 627 is een kastmodel voor een gezin van vijf personen met een capaciteit van 236 liter en een optimale isolatie voor een laag verbruik, voor 225 euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,