Hoe Waar

Wittere tanden | Tanden bleker maken | Hoe Waar

Hoe tanden witter maken – Bleken tanden

Hoe tanden witter maken?Iedereen heeft graag witte tanden. Je durft al eens wat vlugger een stralende glimlach bovenhalen en het is goed voor het vertrouwen. Echter, als je van de ene op de andere dag plots glanzend witte tanden hebt, is dat toch ook een beetje vreemd voor je vrienden en kennissen. Doe het dus best geleidelijk aan, zo valt het minder op.

Een eerste oplossing om wittere tanden te hebben, is het laten bleken van je tanden. Wellicht de enige oplossing die je tanden in een klap witter kan doen maken. Verschillende Wellness-klinieken bieden een dergelijk programma aan, maar dat is vaak niet goedkoop. Bleken kan je ook zelf doen, bij je thuis. Dit is goedkoper, maar je dient echter waakzaam te zijn. Het is ook niet de bedoeling dat je je glazuur voor de rest van je leven onherstelbaar beschadigt.

Bleken van tanden heeft niet bij iedereen een optimaal resultaat. Over het algemeen geldt: hoe jonger te persoon in kwestie, hoe langer het resultaat zal blijven.

Een tweede methode is het kopen van een tandpasta die je tanden witter maakt. Let wel, ook hier zijn de resultaten vaak niet optimaal. Sommige tandpasta’s maken gewoon je tandvlees roder, waardoor het lijkt of je tanden significanter witter geworden zijn, al was dit niet het geval. Het is aan u om uit te testen met welke tandpasta u het beste resultaat hebt. Dat hangt vaak af van persoon tot persoon.

Tot slot nog enkele voor en nadelen van het witter maken van je tanden:
Voordelen:
– Zelfvertrouwen
– MondhygiĆ«ne
– Soms opmerkelijke verbetering merkbaar van de tandkleur, bij het regelmatig bleken van d tanden

Nadelen:
– Te vermijden bij zwangerschap
– Rokers dienen eerst te stoppen met roken indien men een optimaal resultaat wenst te bekomen
– Consumeert met veel koffie, thee of rookt men, zal de verkleuring weinig effect hebben en vlug weer zichtbaar zijn
– Het resultaat is vaak niet te voorspellen en kan op termijn afnemen