Winters Winterberg ook geschikt voor allerkleinsten!

Nu nog heel wat landgenoten volop van een deugddoende zomervakantie genieten, liggen de eerste winterbrochures reeds bij je reisagent. Voor de vroege vogels hét ogenblik om te kijken, vergelijken en te kiezen. Hoe vroeger je boekt, hoe groter je voordeel. Een populaire vakantiebestemming is ongetwijfeld het Duitse Winterberg, amper vierhonderd kilometer autorijden. Winterberg is een schitterende bestemming, zeker in de winter, en dit zowel voor een weekend als voor een langer verblijf. Goedkope hotels, schitterende accomodaties en… sneeuw verzekerd, dat is het winterse Winterberg in een notedop!

Winterberg, gelegen in het Duitse Sauerland, is ongetwijfeld het meest pretigieuze skioord kortbij. Het beschikt over verschillende skigebieden, allen met schitterende verblijfaccomodaties en skigebieden aangepast aan alle leeftijden en mogelijkheden. Je kan er goedkoop terecht in hotels, pensions, gastenkamers en bed and breakfasts. Je beschikt er over tal van goed onderhouden skipistes, zowel voor beginners als de ervaren wintersporter. Winterberg is een winterse vakantiebestemming voor alle leeftijden, met extra aandacht voor gezinnen met kinderen.

Skipistes toegankelijk voor allerkleinsten

Jonge gezinnen met (kleine) kinderen moeten een sneeuwvakantie in Winterberg zeker overwegen. Dit skigebied is vooral geschikt voor de beginnende skiër. De geoefende wintersporter is er ongetwijfeld vlug op uitgekeken, rode en zeker zwarte skipistes zijn er nauwelijks.  Een aantal skipistes zijn zelfs enkele dagen per week verlicht, en extra laat geopend. Winterberg is toegankelijk voor de allerkleinsten, vanaf 36 maanden. Naast kinderopvang, kunnen ze terecht op een aangepaste babypiste en babylift. Winterberg beschikt over negen skischolen.

Funpark voor snowboarders en ervaringsrijke skiërs

Ervaringsrijke wintersporters worden in Winterberg zeker niet aan hun lot overgelaten. Geoefende skiërs en snowboarders kunnen terecht in het Funpark, met maar liefst 200 kilometer aan langlaufpistes. Voor durvers en snelheidsduivels op latten is er een goed uitgebouwde rodel- en bobsleebaan. Winterberg is inderdaad een vakantiebestemming voor een breed publiek, zijn naam waardig.

Goedkope hotels in Winterberg

Hotels zijn er in  Winterberg in  alle prijsklasse:
  • Centerparks Sauerland: gelegen in wintersportparadijs Park Eifel, met vele mogelijkheden voor nordic walking, langlaufen, skiën en snowboarden. Vroegboekers genieten een korting van 30%, en mogen vijf gratis activiteiten in het vakantiepark zelf kiezen. Tal van last minute aanbiedingen.
  • Dorint Hotel: met Thomas Cook. Sportresort Winterberg. Comfortabel verblijf. Sportieve sneeuwvakantie midden de ongerepte natuur van het Sauerland. Kinderen tot elf jaar logeren gratis, 12-15 jarigen krijgen 70% korting, 16-18 jarigen 30% korting en vanaf 19 jaar nog 15% korting, telkens op een kamer met twee betalende personen. Andere voordeelformules: twee nachten en één gratis, vier nachten en twee gratis in de periode van 18/12 tot 23/12 en van 12/3 tot 8/4. Drie nachten en één  gratis, en zes nachten en twee gratis van 9/1 tot 18/2 en van 27/2 tot 4/3. Kinderen op eigen kamer genieten 50% korting in half pension tussen 18/12 en 24/12 en van  13/3 tot 8/4.
  • Landhotel Möchen: grondig gerenoveerd hotel, gelegen in een landelijke omgeving, vanaf 47,50 euro pp.
  • Hapimag Winterberg: moderne appartementen in verschillende residenties vanaf 62,70 euro pp.
  • Hapimag Ferientendenz: logies vanaf 25 euro pp in  de periode 28/11-30/3.
  • Appartementen Fichtenweg: logies vanaf 35 euro pp.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,