Waterfilter voor gezond leidingwater met goede smaak

Dagelijks minstens twee liter water drinken wordt ons door zwoat alle instanties aangeraden om zowel onze gezondheid als onze lichamelijke conditie op peil te houden. En volgens wetenschappers is er weinig of geen verschil tussen mineraal flessenwater en kraantjeswater. Maar kun je kraantjeswater zomaar rechtstreeks van de kraan drinken of is een waterfilter voor thuisgebruik aan te raden om zo zuiver en gezond mogelijk kraantjeswater te drinken?

We drinken steeds meer kraantjeswater. Een filtersysteem zorgt voor zuiver en gezond kraantjeswater met een aangename smaak

Leidingwater drinken wordt steeds populairder. Niet alleen omdat het goedkoper uitvalt dat water uit flessen, maar vooral omdat zelfs wetenschappers geen bezwaar hebben tegen het drinken en het gebruik van leidingwater. Vooraleer het leidingwater te gebruiken als drinkbaar water of voor huishoudelijke doeleinden wordt het bij voorkeur gefilterd. Bij levering door de drinkwatermaatschappijen bevinden zich nog allerlei scheikundige bestanddelen in het leidingwater die niet altijd even goed zijn voor je gezondheid. Het leidingwater dat we in huis geleverd krijgen bevat verschillende bestanddelen die bij voorkeur uit het water worden gefilterd vooraleer het te drinken of ermee te koken. Waterfilters voor thuisgebruik zijn in verschillende systemen verkrijgbaar. Op wat moet je bij voorkeur letten bij de aankoop van zo’n waterfilter en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Betere smaak en gezonder water

Gebruikers van zo’n waterfilters reageren eensgezind: gefilterd kraantjeswater smaakt veel beter, is zuiverder en dus veel gezonder. De samenstelling van kraantjeswater verschilt van regio tot regio. Het bevat overal hoge concentraties chloor, kalk en mogelijk ook voor je gezondheid schadelijke bacteriën, eventuele schimmels, gisten en allerlei andere onzuiverheden. Die worden door zo’n waterfilter uit het leidingwater gehaald waardoor kraantjeswater in de meeste gevallen zelfs zuiverder is dan mineraal water uit flessen. Waterfilters voor thuisgebruikfilteren ook de kalk uit het kraantjeswater waardoor het minder ‘hard’ wordt en beter is geschikt om te wassen. Een systeem om thuis het kraantjeswater te zuiveren zorgt niet alleen voor gezonder water, het zorgt tevens voor een lager waterfactuur.

Waterfilter kannen kunnen nu zelfs in je keuken worden ingebouwd

Soorten waterfilters

Er zijn verschillende soorten waterfilters in de handel verkrijgbaar, ook voor thuisgebruik.  Zo heb je de keuze voor waterzuiveringssystemen die voor overal in je woning bruikbaar zijn. Daarmee wordt het water van alle leidingen gefilterd en beschik je dus overal in je woning over zuiver en gezond water. Daarnaast bestaan er verschillende opzetsystemen waarbij je een filter plaatst op de kranen in je woning. Verder heb je de keuze uit waterfilter kannen, filterpatronen en zogenaamde on tap- systeem filters die je gemakkelijk op je kraan kunt bevestigen. Filterpatronen gebruik je samen met waterfilter kannen. Bij een one tap systeem wordt het kraantjeswater onmiddellijk gefilterd van zodra je de kraan open draait. Bij sommige van deze filters kun je deze functie naar eigen voorkeur in- of uitschakelen. Filterkannen zijn handig omdat je ze bijvoorbeeld kunt meenemen naar je vakantiebestemming waar het leidingwater niet altijd drinkbaar is.

Kies bij voorkeur voor een systeem dat verschillende mogelijkheden en filters combineert.

Prijs van drinkwaterfilter voor thuis

On tap systeen waterfilters

Zoveel verschillende waterfilters voor thuis zoveel verschillende prijzen:

  • Brita waterfilter Marella: vanaf 22 euro.
  • Samsung water filter WSF 100: vanaf 46 euro.
  • Brita filterpatronen Martrax: 41 euro.
  • Whrilpool Pure filtersysteem: 603 euro.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,