Wat zijn de meest kindvriendelijke grote gezinshonden?

Heb je één of meerdere kinderen in je gezin en overweeg je de aanschaf van een hond? Dat kan best en moet niet noodzakelijk voor problemen zorgen.

Ga bij je keuze echter niet ondoordacht te werk, maar informeer je zo goed mogelijk over de karaktereigenschappen van kindvriendelijke gezinshonden.

Meestal denkt men daarbij aan kleine hondenrassen. Ga er echter steeds vanuit dat lang niet alle kleine hondenrassen geschikt zijn om samen met kinderen op te groeien.

Er zijn even goed tal van grote hondensoorten  die minstens even goed en zelfs beter met kinderen kunnen omgaan dan kleine honden.

Op wat moet je letten bij je keuze van kindvriendelijke, grote gezinshond en wat verstaat men dan precies onder kindvriendelijke gezinshonden?

Ga bij de keuze van je toekomstige gezinshond niet ondoordacht te werk, maar informeer je grondig voor je een beslissing neemt

Ga bij de keuze van je toekomstige gezinshond niet ondoordacht te werk, maar informeer je grondig voor je een beslissing neemt

Weinig gezinnen met kinderen kiezen voor een grote hond. Ten onrechte dus, want heel wat grotere honden kunnen even goed met kinderen omgaan dan hun kleine soortgenoten. Hou bij je keuze zeker rekening met de karaktereigenschappen van de verschillende hondenrassen vooraleer je een definitieve beslissing neemt.

Veel hangt daarbij af van de manier waarop de betrokken hond is opgevoed. Bull dogs, bull terriers, herders en rotweilers hebben een slechte faam, maar onder deze grotere hondenrassen vind je evenveel kindervrienden dan bij kleine honden. Hier ligt de grootste verantwoordelijkheid De belangrijkste grootste verantwoordelijkheid en bij de aanpak van hun baasjes.

Ga voor je een kleine of een grote hond in huis haalt na hoe je baby of kind reageert op honden. Kind kunnen het gedrag van honden zowel positief als negatief beïnvloeden. Vergeet tijdens je zoektocht naar de meest kindvriendelijke grote gezinshond niet dat lang niet alle honden houden van drukte en actieve kinderen.

Pup of asielhond?

Lang niet alle honden zijn geschikt om met kinderen op te groeien, maar zeker ook het omgekeerde is waar. Hyperactieve kinderen en honden zorgen dikwijls voor heel wat problemen.

Vraag bij dit alles is of je een hond haalt uit een asiel of je een pup aanschaft bij een kweker. Asielhonden zorgen doorgaans voor de meeste problemen. Haal je een hond uit zo’n asiel? Vraag eerst en vooral zekerheid over het waarom de hond in zo’n asiel verblijft vooraleer definitief over zijn aanschaf te beslissen.

Kies je daarentegen voor een pup, dan is het noodzakelijk dat je zowel het gedrag van de vader als van de moeder en de pups gadeslaat voor je de pup in je gezin opneemt.

Wordt het een pup of een asielhond?

Wordt het een pup of een asielhond?

Kinderen en honden

Je zal niet alleen je toekomstige pup of hond moeten laten wennen aan de aanwezigheid van kinderen. Het omgekeerde is even goed het geval. Kinderen moeten leren dat honden geen speelgoed zijn maar levende wezens.

Het gedrag kinderen bepaald in grote mate het vreedzaam samenleven met een hond. Leer voor je een keuze maakt de karaktereigenschappen van de verschillende hondenrassen.

Hoe daarbij zeker ook rekening met het karakter en het gedrag van je kinderen. Zijn je kinderen rustig op juist hyperactief? Dat speelt een belangrijke rol bij de relatie honden en kinderen.

De boxer: trouw en aanhankelijke kindervriend

Boxers zijn in de eerste plaats erg aanhankelijk en trouw t en opzichte van zijn baas en zijn gezin. Ze zijn bijzonder waakzaam en onverschrokken als verdediger en beschermer van het gezin waarvan de boxer deel van uitmaakt. De boxer is een betrouwbare metgezel, maar wantrouwend tegenover diegenen die hij niet kent.

De boxer is opvallend vrolijk, vriendelijk en temperamentvol. Het is een échte speelvogel. Boxers zijn verder bijzonder intelligentie, alert en volgzaam. Het is de ideale gezins- en gezelschapshond, verre van agressief maar een echte  kindervriend.

Je moet enkel oppassen met zijn driestheid en onstuimigheid bij kleine kinderen en baby’s.  

Engelse bulldog is gek op kinderen

Hij ziet er zo niet uit, maar de Engelse bulldog is een échte kindervriend

Hij ziet er zo niet uit, maar de Engelse bulldog is een échte kindervriend

De Engelse Bulldog goedmoedig, evenwichtige en zachtaardig. Ze zijn in alles opvallend enthousiast en spontaan en erg rustig, ook in huis. De meeste Engelse doggen zijn ieders vriend en gek op kinderen.  

Hij is heel sociale huisgenoot die uitstekend met andere huisdieren en zeker met mensen en kinderen kan omgaan. De Engelse bull dog is de ideale hond voor gezinnen met kinderen maar erg dominant tegenover rasgenoten.

Een goede opvoeding vraagt veel geduld Zijn opvoeding vraagt het nodige geduld, hij heeft immers een eigen willetje en soms erg koppig.

Newfoundlander: zo zacht als een lammetje

De Newfoundlander is een indrukwekkende verschijning met opvallend stevige poten, een enorme kop machtige kaken en schrikt dan ook velen af. Ten onrechte, de Newfoundlander is immers zo zacht en mak als een lam.

Hij is … hondstrouw aan het gezin waarvan hij deel uitmaakt en een uitstekende speelkameraad voor kinderen, op voorwaarden dat ze leren omgaan met deze grote honden.

De Newfoundlander is uitzonderlijk lief en opvallend geduldig met kleine kinderen. Voor grotere kinderen is hivooral de allerbeste zweminstructeur. De Newfoundlander is een vriendelijke en tolerante hond.

Golden Retriever is opvallend zachtaardig

De Golden retriever is intelligent en opvallend zachtaardig en actief. Hij is een echte kindervriend met enorm veel geduld. Golden retrievers zijn echte knuffelaars die zowel houden van mensen als van andere honden en huisdieren.

Het zijn uitstekende zwemmers. Als waakhond is hij geen goede keuze, daarom houd hij veel teveel van mensen. Golden retrievers houden van iedereen die deel uitmaakt van zijn gezin en zal die dan ook beschermen door te blaffen. Agressief  wordt hij zelden of nooit. De golden retriever is energiek, werklustig en gehoorzaam.

Labrador Retriever: energiek, zachtaardig en intelligent

Een labrador retriever is erg energiek, werklustig en gehoorzaam en wordt niet alleen als jachthond gebruikt, maar ook als geleidehond of hulphond voor andersvaliden ingezet.

De benner sennen is niet alleen een uitstekende leerling, maar ook een echte kindervriend

De benner sennen is niet alleen een uitstekende leerling, maar ook een echte kindervriend

De labrador is uitstekend geschikt als gezinshond en is houdt vooral kinderen. De labrador is erg goedmoedig en speels en kan daarom goed met kinderen overweg. Hij houdt verder van zwemmen, apporteren en andere honden. Hij is intelligent en leergierig en gemakkelijk op te voeden.  

Schotse herdershond: goede leerlingen

De Schotse collie of Schotse herdershond heeft een rustig en zachtaardig karakter die erg gesteld is op kinderen. Hij is erg gevoelig voor stemmingswisselingen en wordt nerveus en zenuwachtig bij stemverheffingen.

Collies zijn zeer loyaal aan hun baas en hebben voldoende beweging nodig. Deze honden leren razendsnel en zijn zeer intelligent. Het zijn echte, kindvriendelijke gezinshonden, ook als je over een kleine woning beschikt. 

Berner sennen en kinderen

Ondanks zijn gestalte een echte gezinshond. De Berner Sennen wil steeds zijn gezin bij elkaar te houden. Dat komt vooral tot uiting tijdens een gezinsuitstap met de kinderen en één van de kinderen te ver weg loopt.
Dan worden deze honden zenuwachtig en lopen het kind achterna om het bewegen terug te gaan naar de andere. Benner sennen en kinderen vinden het uitstekend samen.
Deze stoere honden zijn erg gevoelig en kunnen slecht tegen de eenzaamheid. De Berner sennen is zeer aanhankelijk, lief, rustig en gehoorzaam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,