Wat verdien je als schoonmaakster met dienstencheques?

Ben je werkzoekend en wil je zo vlug mogelijk aan de slag om het nodige geld in het huishoudlaadje te brengen? Overweeg dan zeker een job als schoonmaakster met dienstencheques. Je kan onmiddellijk aan de slag en binnen bepaalde grenzen je weruren zelf kiezen. Hoe zoek je een job in de schoonmaaksector met dienstencheques en wat zijn de voordelen ervan? 

Poetsen met dienstencheques wordt bij ons steeds populairder. Men heeft zelfs handen tekort om aan alle opdrachten te kunnen voldoen.  Jaarlijks groeit deze jonge  sector met gemiddeld twintig procent, en deze evolutie zet zich ook dit jaar door. Een job als poetsvrouw, en de laatste tijd ook meer en meer als poetsman, moet je nochtans niet onderschatten, want fysiek kan dit erg zwaar zijn.  Hoe pak je je zoektocht naar een job in de schoonmaak aan, en wat zijn de mogelijkheden in deze sterk ondergewaardeerde sector? Maar het belangrijkste: wat steekt er maandelijks in het loonzakje van de poetsvrouw/man?

 

Trekt een baan in de schoonmaaksector je aan, dan kan je deze in ons land via verschillende kanalen zoeken. In de industriële schoonmaaksector word je vooral ingeschakeld voor het schoonmaken van kantoren en andere openbare gebouwen als scholen en ziekenhuizen. Heel wat schoonmakers zijn ook tewerkgesteld via interimkantoren, maar de meerderheid poetst met dienstencheques, hoofdzakelijk bij bejaarden en (jonge) gezinnen.

Het systeem van dienstencheques?

 

Het systeem van de dienstencheques werd enkele jaren geleden door de overheid in het leven geroepen om zwartwerk tegen te gaan. Daar is men dan wel degelijk in geslaagd want momenteel werken er enkele honderdduizenden schoonmaaksters/ers via dienstencheques. Met dit systeem kun je vrijwel onmiddellijk aan de slag. Steeds meer mannen kiezen voor schoonmaken met dienstencheques. In dit systeem bepaal je je werkuren in samenspraak met de werkgever, en word je uitsluitend in eigen regio tewerkgesteld.

 

Fysiek zwaar en… eenzaam

 

Onderschat een job als schoonmaakster zeker niet. Je hebt meer dan keuze genoeg, maar ga wel overwogen te werk. Je moet deze job in de dienstensector niet alleen fysiek aankunnen, de eenzaamheid kan soms erg zwaar doorwegen. Je staat er meestal alleen voor. Bejaarden en (jonge) tweeverdieners zijn jouw belangrijkste klanten.

 

Wat zit er in je loonzakje?

 

De meerderheid der werknemers in de schoonmaaksector via dienstencheques zijn vrouwen. Ze zijn meestal werkloos en nemen deze job meestal met beide handen aan, in meerdere gevallen tot wanneer ze met hun papierwinkel weer helemaal in orde zijn. Een werkneemster/er met dienstencheques heeft recht op jaarlijks vakantiegeld, een eindejaarstoelage en een syndicale premie. Op deze manier tewerkgesteld ben je in orde met de mutualiteit, en kan je in geval van gebrek aan werk of een andere reden ook stempelen. Er bestaat een verschil in maandloon wanneer je via een interimkantoor of met dienstencheques bent tewerkgesteld. In de schoonmaaksector met een klassiek arbeidscontract verdien je meestal iets meer.

  • Deeltijds via interim-bureau: rond de €1136 netto/maand.
  • Voltijds met dienstencheques: ongeveer €1350 netto/maand voor 38 uur werk. Deze uurlonen kunnen uiteraard lichtjes verschillen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,