Wat mag je van een mini facelift verwachten?

We willen er allemaal zo lang mogelijk goed blijven uitzien. Ons natuurlijk verouderingsproces uit zich in de eerste plaats in veroudering van onze huid met een slapper wordende huid, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Er gaat dan ook heel wat geld naar verzorgingsproducten, allerlei zalfjes, crèmes en gels voor een strakke huid maar het resultaat op langere termijn valt meestal tegen. We zoeken dan ook meer en meer de oplossing voor onze huidveroudering in een mini facelift. Wat is een mini- facelift en wat mag je van zo’n mini facelift verwachten?

Het verschil na een mini facelift is duidelijk merkbaar

Het verschil na een mini facelift is duidelijk merkbaar

De eeuwige jeugd is nog lang niet voor morgen. We zijn nog steeds niet in staat ons verouderingsproces definitief te stoppen. We kunnen het via allerlei ingrepen wel al sterk vertragen. De leeftijd waarop de eerste symptomen van veroudering zichtbaar worden varieert van persoon tot persoon. Gemiddeld vanaf zo’n veertig jaar begint de huid van ons gelaat uit te zakken. De huid wordt slapper en de plooien tussen neus en mondhoek en tussen mondhoek en wang zijn er erg gevoelig aan en worden zichtbaar dieper. Je gelaatscontouren worden minder strak, je huid krijgt een vale kleur en je ziet er vermoeid uit.

De oorzaken van huidveroudering

Huidveroudering heeft meerdere oorzaken. In de eerste plaats de zwaartekracht van je huid. Hoe ouder je wordt hoe meer elasticiteit je huid verliest als gevolg van het verminderen van de bindstoffen in je huid. Maar ook je vetlaag en je spierweefsel die zich tussen je huid en het onderliggend bot bevinden neemt sterk af naarmate je ouder wordt. Maar ook ongezonde voeding, milieuverontreiniging, stress, de schadelijke UV- stralen van de zon, roken, het drinken van alcohol en alcoholische dranken en erfelijkheidsfactoren zijn andere belangrijke factoren die je huidveroudering in de hand werken.

We willen er allemaal zo lang mogelijk goed blijven uitzien, maar de eeuwige jeugd is spijtig genoeg nog niet voor morgen

We willen er allemaal zo lang mogelijk goed blijven uitzien, maar de eeuwige jeugd is spijtig genoeg nog niet voor morgen

Het resultaat van een mini facelift

Velen zoeken de oplossing voor hun huidveroudering in een mini facelift, maar wat mag je van deze ingreep verwachten? Met een facelift kan je huidveroudering met enkele jaren vertragen. Na een mini facelift zie je er zichtbaar jonger uit, gemiddeld zo’n tien jaar. Je huid ziet er heel wat jonger maar ook strakker, stralender en zachter uit. Hangwangen verdwijnen en je onderkin is veel scherper afgelijnd en heeft een frisse uitstraling.

Bij diepere rimpels zie je met een mini facelift een lichte verbetering. Voor een beter resultaat is een lipofilling of lipostructuur uitstekend als bijkomende behandeling.

Fijne en oppervlakkige rimpels kunnen beter weggewerkt worden met een peeling, laserbehandeling of met botox.

De herstelperiode na een mini facelift

De pijn na zo’n mini facelift valt best mee en wordt bestreden met klassieke pijnstillers. Na gemiddeld 24 uren is de pijn verdwenen.

Huidveroudering met kraaienpootjes en rimpels zijn de eerste zichtbare tekenen van veroudering

Huidveroudering met kraaienpootjes en rimpels zijn de eerste zichtbare tekenen van veroudering

Een week na het uitvoeren van je mini facelift is je gezicht gezwollen. Vanaf de tweede week verdwijnt de zwelling, maar is de huid wel nog lichtgeel gekleurd.

De eerste weken na de ingreep is het aan te raden je huid regelmatig te masseren met een vette zelf zoals een klassieke huid- of handcrème, een goede dagcrème, met amandelolie, een littekenzalf of met  siliconenzalf.

Het gebruik van ijs tegen de zwelling en crèmes tegen blauwe plekken is weinig efficiënt, maar wel onschadelijk.

Eventuele complicaties na een mini facelift

Wat zijn de mogelijke complicaties na een mini facelift? Na een mini facelift kan de huid minder gevoelig zijn, zeker in de nabijheid van je oren. Dit probleem is gelukkig maar tijdelijk. Na enkele weken en in sommige gevallen na enkele maanden verdwijnt het voos gevoel en voelt je huid weer normaal aan. Bij rokers verloopt de genezing meestal veel trager, met veel korstvorming op de wond. Een tijdelijke rookstop (en waarom niet doorzetten tot een definitieve rookstop) is zeker aan te raden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,