Wat kost je huis als je het ‘sleutel op de deur’ laat bouwen?

Ondanks de weinig rooskleurige economische en financiële vooruitzichten dromen steeds meer landgenoten van het bouwen van hun droomhuis.  Niet iedereen maakt deze droom waar. Toch zijn er nog steeds verschillende en relatief betaalbare mogelijkheden. Dacht je er al aan om je woning volgens de populaire formule ‘sleutel op de deur‘ te laten bouwen? Door slim en doordacht te bouwen en door een optimale woningindeling ontstaan er steeds meer en nieuwe mogelijkheden om toch nog je eigen woning te realiseren. Als gevolg daarvan wordt het bouwen van woningen ‘sleutel op de deur’ steeds populairder. Wat is bouwen ‘sleutel op de deur’ en wat kost een woning ‘sleutel op de deur‘? 

Bouwen 'sleutel op de deur' maak het bouwen van een eigen woning betaalbaar en spaart je vele kopzorgen

Bouwen ‘sleutel op de deur’ maak het bouwen van een eigen woning betaalbaar en spaart je vele kopzorgen

Vooral de laatste jaren is ook bij ons het bouwen van een eigen woning grondig veranderd. Om de kostprijs ervan zoveel mogelijk te drukken zonder daarom noodzakelijk aan kwaliteit en wooncomfort te moeten inboeten, bouwen we in vergelijking met pakweg zo’n tien jaar geleden veel kleiner en dus compacter, gemiddeld zo’n twintig procent.  We kiezen daarbij voor meer energiezuinige maatregelen én nieuwe bouwstijlen en methoden. Steeds meer landgenoten kiezen voor het bouwen van hun een eigen woning volgens de formule ‘sleutel op de deur’ , en deze toch wel opmerkelijke evolutie komst uiteraard ook de prijs van een nieuwe woning ten goede.

Wat is bouwen ‘sleutel op de deur’?

Allemaal goed en wel, maar wat verstaat men onder een woning bouwen ‘sleutel op de deur’? Bedrijven die volgens deze bouwformule werken zijn perfect in staat het hele bouwproces voor hun rekening nemen. Dat gaat dan van de realisatie van het ontwerp, over de ruwbouw tot de afwerking en de uiteindelijke oplevering. Dat zorgt voor vele voordelen, niet in het minst de kostprijs van je woning.  Je moet dus geen architect en aannemer(s) zoeken, geen offertes vergelijken en de coördinatie niet voor je rekening nemen. De populaire bouwformule ‘sleutel op de deur‘ is vergelijkbaar met het bouwen met een algemene aannemer. Met dat belangrijke verschil dat bouwbedrijven die volgens het principe ‘sleutel op de deur’ bouwen over ruime ervaring en uitgebreide documentatie, over plannen en meestal over meerdere modelwoningen beschikken. Zo krijgen toekomstige bouwers in een minimum aan tijd een realistisch idee over hoe hun betaalbare woning er kan uit zien. Dankzij deze bouwformule heb je perfect zicht over de planning en het prijskaartje van je toekomstige woning, hetgeen je vele onaangename verrassingen kan besparen.

Sleutel op de deur' bouwfirma's staan in voor het complete bouwproces, van ontwerp tot oplevering

Sleutel op de deur’ bouwfirma’s staan in voor het complete bouwproces, van ontwerp tot oplevering

Weinig eigen inbreng

De nadelen van bouwen ‘sleutel op de deur‘ zijn beperkt.  Een bouwfirma die volgens de formule ‘sleutel op de deur’ bouwt neemt alles voor zijn rekening waardoor de inbreng van de opdrachtgever eerder beperkt is. Dat is voor de meeste bouwers meer een voor- dan een nadeel. Vele bouwers laten het bouwen van hun woning en wat daar allemaal komt bij kijken het liefst aan anderen over. Meer en meer bedrijven vertrekken van basisplannen en passen deze aan in nauwe samenspraak met de bouwheer.

Hoeveel kost een woning bouwen’sleutel op de deur’?

Ja, hoeveel kost een woning bouwen ‘sleutel op de deur‘? Ook bij het bouwen van een woning volgens de formule ‘sleutel op de deur’ heb je verschillende prijsklasse. Zo’n nieuwe woning heb je al voor gemiddeld 100000 euro. Daarbij is de prijs voor de grond uiteraard niet inbegrepen.  Dat maakt het bouwen ‘sleutel op de deur’ ongetwijfeld zo aantrekkelijk, zeker als je weet dat de gemiddelde prijs van nieuwbouw bij ons minstens het dubbele, of 200000 euro bedraagt. In vele gevallen komt bouwen ‘sleutel op de deur’ goedkoper uit dan het renoveren van een bestaande woning. En met het bouwen van je droomwoning volgens deze formule ben je in één klap van alle kopzorgen verlost.

Vraag gratis je catalogus aan

Meer info gewenst? Vraag dan hier gratis je catalogus aan bij Blavier!

Algemeen

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,