Wat je moet weten voordat je reptielen gaat houden

De meeste mensen zullen bij een hobby niet denken aan het houden van reptielen. De meeste mensen hebben hobby’s als sporten, tuinieren, knutselen of vrijwilligerswerk. De meeste mensen weten niet dat er heel veel mensen zijn die reptielen houden om ze groot te brengen. De meeste mensen die een reptiel hebben stoppen er zo veel tijd in dat het voor hen een levenswerk is om hun dieren groot te brengen.

Stel: Jij denkt er over om ook een reptiel in huis te halen: Wat moet je dan weten? Iets wat veel beginners zich niet goed beseffen is dat er erg verschillende soorten reptielen zijn. Elke soort heeft zo zijn eigen behoeftes, gewoontes en prijskaartje. Om mee te beginnen zijn de meeste soorten niet geschikt. Toch blijven er genoeg soorten over om uit te kiezen. Hieronder staan de stappen die je moet nemen voordat je een reptiel in huis neemt, want het is verstandig om er goed over na te denken voordat je een reptiel in huis haalt

1. Overleg met je huisgenoten

Heet eerste dat je moet doen als je serieus over de aanschaf van een reptiel nadenkt moet doen is overleggen met je huisgenoten. Als je met meerdere mensen in een huis woont dan is het verstandig om met hen te overleggen dat er een reptiel in huis komt. Niet iedereen is even gecharmeerd van deze exotische diersoorten en het is niet de bedoeling dat zij een reptiel opgedrongen krijgen terwijl zij daar geen zin in hebben. Als je kinderen in huis hebt dan is het af te raden om een reptiel in huis te nemen. Bijna alle reptielen hebben salmonella, wat voor kinderen gevaarlijk is. Er zijn een aantal besmettingen bekend die door de reptielen werden veroorzaakt.

2. Kies je reptiel

Als je het grofweg bekijkt zijn de reptielen die je in Nederland mag houden onder verdeeld in een aantal categorieën. Je hebt slangen, gekko’s, hagedissen, schildpadden, krokodilachtigen en kameleons. De laatste twee amfibieën (kameleons en krokodilachtig) stellen erg specifieke eisen aan hun leefomgeving en verzorging en zijn daardoor ongeschikt voor een beginnende hobbyist.

3. Lees je in

Als je het reptiel heb gekozen dat je wilt hebben zorg er dan voor dat je alles over het reptiel weet voordat je er één in huis haalt. Zorg dat je weet welke soorten voedseldieren ze eten, hoe vaak de bak verschoont moeten worden, wat voor gewoontes ze hebben, wanneer ze slapen, hoeveel aandacht ze nodig hebben, welke exo-terra lampen ze nodig hebben en meer van dat soort zaken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...