Wat heb ik nodig voor draadloos internet?

wifi logoInternet is ook bij ons al goed ingeburgerd. Toch worden we dagelijks met allerlei nieuwigheden en begrippen geconfronteerd. Zo wordt draadloos internet steeds populairder. Maar wat is draadloos internet nu precies en welke nieuwe mogelijkheden biedt ons dit draadloos internet? En, minstens even belangrijk: wat heb ik nodig voor draadloos internet en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Draadloos internet of wifi is een innovatieve technologie die ons toelaat op korte afstand draadloos gegevens te versturen via het net. Draadloos internetten of wifi is dus vooral geschikt voor thuis- en/of kantoor. Zoals de naam het laat vermoeden, hebben we met draadloos internet geen internetkabel meer nodig tussen onze computer en de meterkast van onze installatie. Dat maakt het mogelijk om met onze laptop in de tuin, op ons favoriete terras en nu zelfs ook vanop het strand op het net te surfen.

In combinatie met ADSL of kabel

Voorlopig wordt draadloos internet voornamelijk gebruikt in combinatie met ADSL of met een kabelverbinding. Deze kabelverbinding is enkel nodig om de meterkast met onze computer te verbinden. Om met onze laptop draadloos te surfen op het net hebben we meestal een apart abonnement nodig. De kostprijs van zo’n abonnement verschilt van provider tot provider. Kijken en vergelijken voor we de knoop doorhakken, is ook hier de boodschap. We kunnen ook kiezen om per keer we met onze laptop op het net surfen te betalen via een soort voorafbetaalde kaart of via onze gsm. Het aantal plaatsen waarop we met onze laptop draadloos kunnen internetten neemt dagelijks sterk toe.

Wat heb ik nodig voor draadloos internet?

Wanneer we ook thuis draadloos willen internetten, hebben we een zogenaamd accespoint én een wireless- modem nodig. Het accespoint wordt samen met de draadloze modem geleverd. Daarnaast moeten we ook over een draadloze netwerkkaart beschikken, en dit voor elke pc die we willen
aansluiten. Willen we ook thuis met onze laptop draadloos op het net, dan hebben we een ander type draadloze netwerkkaart nodig. We hebben daarbij de keuze tussen een PC card of PCMCIA type II. Om onderweg te surfen hebben we niet meer nodig dan zo’n PC card, een mobiele telefoon of een Personal Digital Assistant (PDA) met wifi verbinding. Bij een PDA kunnen we deze vaak los bij kopen.

Hogere snelheden voor lagere kostprijs

Wat zijn nu precies de voor- en nadelen van draadloos internet? Een van de belangrijkste voordelen van dit systeem is ongetwijfeld dat we met een draadloze internetverbinding hogere snelheden kunnen halen voor een lagere kostprijs. We moeten hierbij wel rekening houden dat met dit wifi- systeem de maximale afstand beperkt is tot zo’n honderd meter. De snelheid neemt af naarmate we ons verder van ons accespoint verwijderen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: ,