Wanneer kiezen voor een DVD speler met usb aansluiting?

De nieuwe generatie dvd spelers bieden ons zoveel meer mogelijkheden dan de oorspronkelijke videospeler ooit had. Het aanbod aan dvd spelers is erg uitgebreid, en met de ongeevenaarde beeldkwaliteit van de blue- ray speler, haalden we zelfs de bioscoop in onze woonkamer. Liet jij je oog vallen op een dvd speler usb? Waar moeten we dan op letten tijdens onze zoektocht naar de beste dvd speler usb?

Amper enkele jaren geleden was een dvd speler een luxe toestel. Vandaag is hij in elke huiskamer aanwezig. De keuzemogelijkheden zijn enorm, en zelfs de aansluitingsmogelijkheden erg uitgebreid. Een dvd speler kennen we allemaal, maar welke voordelen biedt zijn usb aansluiting?

Usb aansluiting voor nog meer mogelijkheden

Wanneer kiezen we een dvd speler met usb aansluiting? Beschikken we over een dvd speler met een usb aansluiting, dan zijn we in staat om bijvoorbeeld een digitale fotocamera op ons dvd toestel aan te sluiten. Dat laat ons toe onze foto’s achteraf via onze dvd speler te bekijken.

Wanneer kiezen voor een dvd speler of recorder?

Wanneer kiezen we voor een dvd speler usb, en in welke omstandigheden geven we de voorkeur aan een dvd recorder? Iedere dvd speler usb is in staat dvd’s en cd’s af te spelen. Niet alle dvd spelers kunnen echter beeldmateriaal opnemen. Wens jij regelmatig je lievelingsprogramma’s van tv op te nemen? Dan kies je uiteraard voor een dvd speler die ook beeld kan opnemen, en dan spreken we over een dvd recorder. Dat opnemen gaat dan via writable, of de harde schijf van onze dvd speler zelf. De meerderheid van de dvd recorders beschikken over een eigen bestandsformaat waarin ze de programma’s opnemen, zodat deze altijd onderling uitwisselbaar zijn.

Let zeker op de bestandsformaten

Bij de keuze van de beste dvd speler usb is het van groot belang te weten welke bestandsformaten ons toekomstig toestel ondersteunt. Met de dvd- r, dvd- rw, dvd+r, dvd+rw en dvd- ram beschikken we ook op dit vlak over ruime keuzemogelijkheden. Controleer voor aankoop dus steeds welke van deze bestandsformaten je nieuw toestel ondersteunt. De specificaties over deze bestandsformaten zijn weergegeven onder ‘weergave’.

Draagbare dvd spelers

Naast deze dvd spelers usb voor thuisgebruik, zijn ook draagbare dvd spelers voor onderweg beschikbaar. Dit type dvd speler is uitstekend geschikt voor mobiel gebruik, en zijn uitgerust met een lcd scherm

Blue- ray vereist een HD- ready tv en een homecinemasysteem

De blue- ray speler is de opvolger van de dvd speler, en beschikt over een veel grotere opslagcapaciteit. Deze blue- rayspeler staat borg voor een loupezuivere beeldkwaliteit. Via dit toestel kunnen we ook heel wat extra’s aan onze opnames toevoegen. Kiezen je voor een blue- ray toestel, dan moeten je er wel rekening mee houden dat je ook over een HD- ready tv én een duur homecinemasysteem moet beschikken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,