Voorwaarden voor een goedkope oldtimerverzekering

Met de aankoop van een oldtimer, ging eindelijk jouw lang gekoesterde droom in vervulling.  Nu hij staat te pronken in de garage, is het de hoogste tijd om een oldtimerverzekering af te sluiten.  Een noodzaak, want zo’n glimmend, oud voertuig betekent al vlug een flinke investering. Een oldtimerverzekering is in de eerste plaats bedoeld voor verzamelaars van oude voertuigen, maar iedere eigenaar van een oldtimer die aan de voorwaarden voldoet, kan zo een goedkope   oldtimerverzekering afsluiten.

Een oldtimerverzekering is veel goedkoper dan een klassieke autoverzekering.  Logisch, want deze oude voertuigen nemen weinig of niet deel aan het drukke verkeer. De kans op ongevallen is dan ook vrijwel onbestaande.  Aan welke voorwaarden moet je dan voldoen om een goedkope oldtimerverzekering te kunnen afsluiten?

Ouderdom oldtimer belangrijk voor verzekering

Hoe oud is jouw oldtimer? Inderdaad, de ouderdom van jouw oldtimer is van groot belang voor het afsluiten van een goedkope oldtimerverzekering, én het bepalen van de premie. Willen we voor een oldtimerverzekering in aanmerking komen, dan moet het voertuig minstens 25 jaar oud zijn. Dit geldt voor personenenwagens voor zowel privé- als dubbel gebruik als voor minibussen.  Alle andere voertuigen moeten vijf jaar ouder zijn.

Beperkt gebruik van jouw oldtimer

Niet alleen de leeftijd, maar ook het gebruik van jouw oldtimer is mede bepalend voor het al of niet afsluiten van een goedkope oldtimerverzekering. Jouw oldtimer mag in geen enkel geval voor dagelijks gebruik worden ingezet. Deze voertuigen mogen enkel gebruikt worden binnen een straal van maximum 2,5 kilometer rond onze woning, en voor ritten naar evenementen of manifestaties voor oldtimers. Oude voertuigen met een oldtimerverzekering mogen niet meer op de openbare weg tussen zonsondergang en zonsopgang.

Voorwaarden oldtimerverzekering

Om van een oldtimerverzekering te kunnen genieten, moeten alle voorwaarden vervuld zijn en blijven. Zetten we oud voertuig in voor dagelijks gebruik, en krijgt jouw verzekeraar dat te weten, dan zal die jouw goedkope oldtimerverzekering automatisch omzetten in een klassieke en dus veel duurdere autoverzerkering.  Veroorzaak je een ongeval met een onterecht gebruikte oldtimer, dan loop je het risico voor alle kosten te moeten opdraaien. Dat zal zéker het geval zijn wanneer jouw verzekeraar kan aantonen dat je van alle voorwaarden van jou oldtimerverzekering op de hoogte was. Is dit laatste niet het geval, dan ligt de grens die we bij een ongeval zélf moeten ophoesten, op 250 euro. Loopt de veroorzaakte schade hoger op, dan zal de verzekeraar het resterende bedrag zelf vergoeden.


 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,