Voordelige boxspring vraagt extra opties voor een gezonde nachtrust

boxspringEen boxspring is een bedbodem met een matras en meestal uitgerust met metalen poten. We treffen dergelijke bedden veel in hotels aan. Dat is ook de reden waarom deze boxsprings in de volksmond veel hotelbedden worden genoemd. Ben je op zoek naar zo een boxspring, lag dan vooraf je prioriteiten vast, want de ene boxspring is de andere niet. Waar moeten we op letten om uiteindekijk de meest geschikte boxspring te vinden?

Zeker wanneer je op zoek gaat naar een voordelige boxspring, moet je er goed op letten wat in de prijs van onze boxspring allemaal is inbegrepen. Bij de meerderheid van deze combinaties, is bijvoorbeeld de prijs van de poten inbegrepen. Dat is echter niet altijd het geval, en dan moeten we voor de poten van ons hotelbed extra betalen. In de meeste gevallen moeten we ook voor het hoofd- en/of voetenbord extra betalen.

Verschillende soorten boxsprings

Tijdens onze zoektocht naar de meest geschikte springbox, worden we uiteindelijk geconfronteerd met drie verschillende systemen. In de eerste plaats is er de standaard of vlakke boxspring, betaande uit een frame en een matras. Een Scandinavische boxspring is een exemplaar met een betere kwaliteit matras. Tot slot hebben we ook de keuze uit een electrische, en in de hoogte verstelbare boxspring. Boxsprings zijn er in alle mogelijke afmetingen, zowel in één- als tweepersoonsuitvoering. Zowel de lengte als de breedte zijn variabel. De standaard lengemaat bedraagt twee meter. Er zijn meestal ook varianten verkrijgbaar van 2,10 of 2,20 cm beschikbaar.

Extra opties voor een goede nachtrust

Een boxsprong wordt in de eerste plaats gekocht om een rustpauze in te lassen. Gebruiken we zo’n boxspring als bed, dan zijn voor een goede, en dus gezonde nachtrust extra opties noodzakelijk. Een stevig en stabiel frame is hierbij even belangrijk, als de kwaliteit van onze matras.

Voordelige boxsprings met moderne look

Boxsprings krijgen meer en meer een opvallend moderne look. Ze zijn in vele gevallen gestoffeerd met kwaliteitsstof of leer, en krijgen meestal een mooie afwerking. De pootjes van onze boxspring kunnen we aan ons interieur aanpassen, en zijn meestal gemaakt uit hout, kunststof en meer en meer uit roestvrij staal (RVS). De matras van onze boxspring is in de meeste gevallen een combinatie van verschillende materialen, met een tussenlaag uit hoogwaardig schuim. Kies zeker voor een matras met een goede ventilatie.

Richtprijs: Voordelige boxsprings variëren in prijs van gemiddeld van 148 tot 250 euro. Kiezen we voor meer kwaliteit dan moeten we rekening houden met een investering van 699 tot 999 euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: ,