Voetbal: zo koop je goede voetbalschoenen

Het voetbalseizoen in de pro league of de hoogste vaderlandse voetbalklasse is al een tijdje op gang gefloten. Eens het nakende schooljaar goed begonnen, is het de beurt aan al dat jong voetbalgeweld om te tonen wat ze écht in hun mars hebben. Bij de start van ieder voetbalseizoen horen uiteraard nieuwe voetbalschoenen. Maar wat zijn goede voetbalschoenen en op wat moet je letten om je kids de beste voetbalschoenen te geven?

Voetbalschoenen met de juiste pasvorm zijn de belangrijkste uitrusting van een voetballer, zéker de vedetten in wording

De keuze aan voetbalschoenen is enorm. Dé voetbalschoen vinden is dan ook verre van gemakkelijk. De ene voetbalschoen is de andere niet. Logisch toch, want alle voeten zijn uniek. Het kiezen van de juiste voetbalschoenen is erg belangrijk. Zij zijn immers de belangrijkste uitrusting van iedere voetballer, zowel van de topvedette als van de beginnende miniem. Voetbalschoenen zijn er dan ook in alle alle modellen en maten, van groot tot klein, van sober tot trendy, van goedkoop tot peperduur. De juiste maat vinden is echter veruit je belangrijkste opdracht bij het zoeken naar dé voetbalschoen, of ze nu voor groot of klein bestemd zijn. Maar de vraag blijft: hoe kies je dan de beste voetbalschoen met de juiste pasvorm?

Ken je voeten

Om voebalschoenen met de juiste pasvorm te kunnen kiezen, moet je in de eerste plaats… je voeten kennen. Een goede voetverzorging staat daarbij bovenaan. En hier wringt meestal het… schoentje. Nieuwe voetbalschoenen worden teveel gekocht met het oog. Hoe trendy, kleurrijker en opvallender hoe meer ze in de smaak vallen. De allerjongsten kiezen meestal dezelfde voetbalschoenen als hun favoriete idool en ook dat is natuurlijk fout.

Enorme ontwikkeling

De huidige generatie voetbalschoenen zijn in niets meer te vergelijken met die van enkele jaren geleden.Vroeger kenden voetbalschoenen slechts twee kleuren, een combinatie van zwart en wit. Dat is nu duidelijk anders. Voetbalschoenen zijn er nu in alle kleuren en kleurencombinaties, van wit en zwart tot kanariegeel. Je kan geen enkele kleur verzinnen of ze staan in het uitstalraam van de sportshops.

Juiste pasvorm en schokdempend

Voor alle schoenen, maar vooral voor sportschoenen is de juiste pasvorm (letterlijk) van kapitaal belang. Een voetbalschoen met de juiste pasvorm zit als gegoten, alleen dan is een juist balcontact mogelijk.Te ruime voetbalschoenen veroorzaken allerlei letsels en zorgen voor een slechte balcontrole. Je voetbalschoenen moeten je voeten perfect omsluiten. Goede voetbalschoenenmag je niet eens voelen dat je ze draagt, en meten alle schokken maximaal kunnen opvanghen. Dat voorkomt vooral kwetsuren aan je enkel en kniegewricht.

Voetbalschoenen zijn er in alle modellen, materialen en… kleuren. Ken je voeten voor je voetbalschoenen kiest…

Vaste of wisselbare noppen

Met je toekomstige voetbalschoenen moet je op alle velden uit de voeten kunnen, zowel op drassige grasmatten als op een harde sneeuw- en/of ijslaag. Je hebt hiervoor de keuze tussen voetbalschoenen met vaste of verwisselbare noppen. Het voordeel van schoenen met verwisselbare noppen is duidelijk: op die manier kun je ze aanpassen aan de staat van het veld. Voetbalschoenen met vaste noppen tellen meer noppen dan bij verwisselbare noppen. Je keuze zal uiteindelijk afhangen van die voetbalschoenen die het prettigst lopen.

Onderhoud voetbalschoenen

Eens de meest geschikte voetbalschoenen aan je voeten, is het zaak ze regelmatig te onderhouden. Dat zorgt niet alleen voor maximaal draagcomfort, maar zeker ook voor een langere levensduur. Ze na iedere wedstrijd grondig borstelen en  afspoelen zijn een must. Zorg er voor dat je natte voetbalschoenen niet té vlug drogen, dan ontstaan scheurtjes in het leder. Vet je voetbalschoenen na gebruik grondig in om het leder soepel te houden.

Extra tips van de topvoetballer

  • Brede voeten: heb je brede voeten, dan kies je bij voorkeur voetbalschoenen van het merk Adidas. Die zijn meestal iets breder dan voetbalschoenen van de meeste andere merken.
  • Smallere voeten: smallere voeten voelen zich het best thuis in voetbalschoenen van Nike.

Prijs voetbalschoenen

Zoveel voetbalschoenen zoveel prijzen. Je hebt al voetbalschoenen vanaf… 29 euro, maar het is duidelijk dat je best extra investeert in kwaliteit. Goede voetbalschoenen passen perfect aan de voeten en geven voldoende steun, belangrijk voor het voorkomen van allerlei kwetsuren:

  • Puma Power Cat 2/10FG: 29 euro.
  • Nike Tempo Natural IV/VTR: 32 euro.
  • Junior Tempo IV F6: 36 euro.
  • Adidas Kaiser 5 Liga: 72 euro.
  • Adidas World Cup: 125 euro.
  • Puma King Finale SLFG:249 euro.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,