Hoe Waar

Verzekeringen auto – online

Welke verkerkeringen (auto) passen het best bij u? Wij deden de test online!

Verzekeringen auto: online prijzen vergelijkenIn ons land is het verzekeren van een auto verplicht. Het wettelijk kader hiervoon vindt men in België terug in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. Verzekeringen voor auto’s zijn helaas vaak erg duur. Afhankelijk van uw leeftijd, uw bonus malus en de fiscale PK’s van uw wagen, kan het jaarlijke bedrag behoorlijk oplopen.

Wij gingen daarom opzoek naar alle Belgische verzekeraars die auto verzekeringen aanbieden. Bovendien vulden wij bij elke verzekeraar een gratis offertevraag in (juni 2010) voor een persoon van 26 (°1984) die al 6 jaar zijn rijbewijs heeft. Verder wordt hij gekenmerkt door volgende eigenschappen:
– De bonus malus bedraagt bij deze persoon 5.
– Hij rijdt met een tweedehands Renault Mégane 2003, Benzine, SEDAN 1.4 16V PRIVILEGE CONFORT, 1390 cc, 98 PK, zonder opties.
– 1ste ingebruikname van de wagen: 2003.
– Hij doet zo’n 12.000 KM per jaar.
– Hij is arbeider (regio Brussel), gehuwd en heeft geen kinderen.
– Hij gaat met de wagen naar zijn werk.
– Hij heeft nog geen ongevallen en/of veroordelingen gehad.

Deze persoon is enkel op zoek naar een burgerrechtelijke aansprakelijkheidsverzekering. Hieronder vindt u de verschillende resultaten die uit dit online onderzoek bleken. De vergelijking van deze autoverzekeringen werden bepaald aan de hand van bovenvernoemde criteria. In het rood vindt u de link naar de pagina waar we de gratis offerte lieten opstellen..

Touring Verzekeringen auto
– formule formule Opti-KM (5 jaar ervaring, minder dan 15.000 km)
– Hier gaat het behoorlijk vlot om de prijs van uw offerte te berekenen.
– Jaarpremie BA: € 479.83

Actel Direct Auto verzekeringen
– Jaarpremie BA: € 503,65
– Hier moeten enkele persoonlijke gegevens ingevuld worden alvorens de offerte te kunnen bekijken.

Federale Verzekeringen Auto
– Heel vlot in te vullen, geen persoonlike gegevens te verschaffen.
– Jaarpremie BA: € 591,28

Corona Direct (kilometerverzekering.be)
– Wij vonden onze wagen niet terug in de lijst. We kozen dan maar voor een soortgelijk model (evenveel PK, kw en zelfde motorinhoud: Renault Mégane 1.4i Extrême 98 PK, 72kw)
– Gemakkelijk en vlot in te vullen.
– Jaarpremie BA: € 644,88

Ethias autoverzekeringen
– Ethias gaat vrij ver in het verzamelen van persoonlijke gegegevens, alvorens met de uiteindelijke prijs van de offerte kan inkijken. Men moet trouwens ook eerst zijn identificatie bevestigen via e-mail.
– Jaarpremie BA: € 696,53

ING auto verzekering
– Ook hier dienen weer veel persoonlijke gegevens ingevuld te worden. ING beweert heel goedkoop te zijn maar we waren verbaasd van hun hoge premie.
– Jaarpremie BA: € 1.084,07

Opgepast: bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kregen we te zien dat de premie “bij benadering” was en aldus kan verschillen (hoger of lager) bij de definitieve online offerteaanvraag. Uit dit onderzoek blijkt de auto verzekering het goedkoopst bij Touring Verzekeringen Auto.