Verhuis: zelf verhuizen doet besparen

Moet je om de een of andere reden verhuizen en heb je dus een verhuis in het vooruitzicht, dan heb je niet alleen erg drukke weken voor de boeg. Iedere verhuis kost geld, zéker wanneer je er professionele en erkende verhuizers voor inschakeld. Daar valt echter een mouw aan te passen door zélf te verhuizen. Zelf verhuizen doet je heel wat besparen. Maar hoe pak je dit best aan, zelf verhuizen? Op wat moet je letten om tijdig en zonder al teveel schade zelf te verhuizen?

Verhuizen is niet alleen tijdrovend, het is ook niet goedkoop. Een goede organisatie is een must

Je besloot elders je intrek te nemen. Eens dit besluit definitief, staat je heel wat werk te wachten.  Verhuizen kost tijd én geld. Je kunt besparen door zélf te verhuizen. Eerste vraag daarbij is of je wel zélf kunt verhuizen. Beschik je over voldoende tijd om tijdig je verhuis te realiseren? Verhuizen kun je niet alleen, daar is extra mankracht voor nodig. Kun je in je familie- en of vriendenkring op voldoende hulp rekenen en wat is de kwaliteit van datgene wat je moet verhuizen? Zijn er kostbare zaken te verhuizen, dan is het inschakelen van professionele verhuizers zeker het overwegen waard. Verhuizen lijkt eenvoudig, maar wanneer je er zélf voor staat ondervind je al vlug het tegendeel. Voor tijdig en oordeelkundig te verhuizen is ervaring meer dan welkom. Hou er ook rekening mee dat bij schade een erkend verhuizer die schade ook zal vergoeden.  Voor je beslist zélf te verhuizen, moet je ook uitmaken of je in staat bent deze klus zélf te klaren. Een goede planning en organisatie is daar voor noodzakelijk.

Vervoer 

Het vervoer stelt wellicht het grootste (en duurste) probleem. Beschik je over aangepast vervoer? Een kleine stadswagen is immers ongeschikt om zelf te verhuizen. Heb je in je familie- en/of vriendenkring eventueel iemand met een bestelwagen die je mag gebruiken? Is de afstand tussen je huidige en toekomstige woning beperkt, dan kun je voor gemiddeld driehonderd euro een aanhangwagen huren waarmee je de grootste en zwaarste huishoudtoestellen zoals diepvrieskast, wasmachine, droogkast verhuist.

Verhuiswagen huren

Een verhuiswagen inschakelen doet tijd winnen, maar weegt op je verhuisbudget

Kun je niet zonder verhuiswagen, dan ben je wel verplicht er een te huren. Een verhuiswagen huren is niet goedkoop, maar zal je tijd besparen. Om de kostprijs van een verhuiswagen te drukken, verhuis je bij voorkeur kleinere zaken met eigen vervoer. Zo volstaat het wellicht een verhuiswagen voor een dag of maximum één weekend te huren. Beschik je over geen rijbewijs voor een vrachtwagen, weet dan dat verhuurbedrijven ook bedrijfswagens verhuren waarvoor rijbewijs B volstaat.

Extra tip van professionele verhuizer:

  • Verhuiscontainer: je kan de kosten van je verhuis drukken, door het huren van een verhuiscontainer. Je moet dan alleen een verhuisbedrijf inschakelen om de container naar je nieuwe woonplaats te brengen.
  • Bestelwagen: het huren van een bestelwagen met beperkt laadvermogen is een andere mogelijkheid. Voor het besturen van zo’n bestelwagen volstaat een rijbewijs B.

 Gratis verhuisdozen

Verhuisdozen worden door velen over het hoofd gezien. Wanneer je verhuis start zijn handige en voldoende stevige verhuisdozen echter onmisbaar. Om gemakkelijk te verhuizen beschik je bij voorkeur over verhuisdozen met verschillende afmetingen. Verhuisdozen zijn niet goedkoop. Afkankelijk van hun stevigheid en hun formaat betaal je voor een kwalitatief goede verhuisdoos tussen de 3 en 25 euro. Geschikte en meestal gratis verkrijgbare verhuisdozen zijn de diegenen waarin bananen worden verpakt.

Goede verhuisdozen worden al eens vergeten, maar zijn wél handig

Extra tip professionele verhuizer:

  • Verhuisdozen huren: beschik je over geen of onvoldoende bananen- of vergelijkbare dozen dan kun je bij alle erkende verhuisbedrijven verhuisdozen huren.

Ladderlift huren

Woon je op een appartement, dan is een ladderlift een welgekome hulp om je verhuis vlot te laten verlopen. Een ladderlift huren is niet goedkoop, en hangt van verschillende factoren af. Wanneer je een appartement op het achtste woont zal het huren van zo’n ladderlift meer kosten dan wanneer je op het derde verdiep woont. Moet je zo’n ladderlift huren, kies dan voor een verhuurbedrijf zo kort mogelijk bij je woonplaats.

Woon je op een appartement, dan is een ladderlift onmisbaar

 

  • Huurprijs ladderlift: het eerste uur kost je gemiddeld 60 euro. Ieder extra half kost je gemiddeld 25 euro.

Wat kost een verhuisbedrijf?

Ben je om de een of andere reden niet in staat je verhuis zélf uit te voeren en moet je noodgedwongen een verhuurbedrijf inschakelen, dan kost je dat al vlug tussen 1200 en 1500 euro. Zélf verhuizen doet je dus ongetwijfeld veel geld sparen!

Verhuizers-vergelijken

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , ,