Hoe Waar

Verander taal Windows Vista

Hoe kan je de taal veranderen van je Windows PC?

Verander de taal van uw besturingssysteem! Vaak zijn computers en laptops veel goedkoper in het buitenland. En stel nu, je woont misschien dicht bij de Franse grens. In Frankrijk heb je Auchan, een reuzegrote winkel waar je haast alles vindt! Niet enkel voeding, schoolgerief, kleren, maar ook multimedia zoals diverse netbooks, desktops en laptops. Zat daar nu niet juist m’n ideale droomlaptop tussen?

Een werkelijk prachtig model, net hetgeen ik naar op zoek was. Een mengeling van de ultraportabele en mooie netbooks, maar toch nog sterk en krachtig genoeg voor basisprogramma’s zoals Dreamweaver (om websites te maken), Microsoft Office, een niet te belachelijke videokaart en voldoende RAM en kloksnelheid. En dit alles in slechts 13 inch en ultralicht!

Enige hinderpaal: in Auchan is alles in het Frans: DVD’s, CD’s en dus ook Windows Vista. Ik testte er het prachtige HP-laptopje, maar dat was een behoorlijke domper. Ben ik dan maar naar huis geweest om op het internet uit te zoeken of er een mogelijkheid of programma bestaat om de taal van Windows Vista te veranderen. Helaas, dit is “onmogelijk”, stond er op de officiĆ«le site. Ik las dan maar enkele forums. Daar raadde men me aan van de installatiedisk van Windows Vista bij de hand te nemen en die volledig de herinstalleren. Dat zag ik ook niet zitten en bovendien was mijn toekomstig laptopje niet voorzien van zo’n CD-rom! Uiteindelijk kwam ik op dit artikel terecht: Windows taal veranderen.

Meer uitleg hoef ik er niet bij te vertellen. Die persoon heeft alles reeds prachtig uitgelegd in dit artikel. Wat ik wel nog kan zeggen, is dat het uitstekend werkt en ik zo m’n ideale pctje kon kopen. De installatie ging vlot en nu werk ik met een volledige Nederlandstalige officiĆ«le Windows Vista. Lang leve de uitvinder van dat programma! Nu kunnen we met plezier shoppen en computers en netbooks kopen over de grens, bijvoorbeeld via Ebay.