Vastgoed: home staging voor succesvolle verkoop woning

Besloot je  jouw woning te verkopen, dan gaan er meestal enkele maanden overheen voor het zover is. De vastgoedmarkt maakt nu eenmaal niet z’n beste periode mee, zodat het er niet gemakkelijker op wordt je woning binnen een aanvaardbare periode en aan een aantrekkelijke prijs te verkopen. Je krijgt ongetwijfeld veel kijkers over de vloer, anderen geïntresseerden kunnen dan weer de door jouw gevraagde prijs onmogelijk bij elkaar krijgen. Betreft het een relatief oudere woning, dan kun je met home staging je woning aantrekkelijker maken voor verkoop. Home staging is een begrip dat vanuit Amerika naar hier kwam overgewaaid en nu ook bij ons sterk aan populariteit wint. Wat is home staging en hoe maak je jouw woning aantrekkelijker voor een succesvolle verkoop?

Home staging is op korte tijd een begrip geworden in onze vastgoedsector. Het betekent zoveel als het zo vlug, efficiënt en budgetvriendelijk mogelijk opknappen van je woning met als doel het zo vlug mogelijk aan een aantrekkelijke prijs te verkopen.

Objectief bekijken als koper

Presenteer je woning zo aantrekkelijk mogelijk. Kleine ingrepen maken je woning zoveel interessanter voor potentiële kopers. Bekijk je woning dan ook zo objectief mogelijk, en dit steeds vanuit het standpunt van de koper. Wees dus kritisch, zo levert home staging je ongetwijfeld maximale winst op. Zijn aan je woning allerlei onderhouds- en/of renovatiewerken noodzakelijk, dan willen eventuele geïntresseerden ongetwijfeld het onderste uit de kan, zodat je jouw vooropgestelde vraagprijs sterk zult moeten laten zakken. Met home staging kun je dus zéker voorkomen dus veel geld op zak steken, zonder zelfs te investeren.

Eerste indruk doorslaggevend

Home staging is niet alleen belangrijk voor het interieur van je woning. Die eerste indruk vormt immers de basis van een succesvolle verkoop. Speel de sterkste troeven van je woning uit. Het inteieur mag er nog zo perfect uitzien, als je woning van buitenaf er verwaarloosd bij ligt, zul je het lastig hebben om het aan je vraagprijs te verkopen.

Kleine verfraaiïngswerken

Een mooie oprit, een voetpad dat er netjes bij ligt en een extra likje verf aan ramen, deuren en rolluiken zullen belangstellenden er zeker toe aanzetten ook binnen een kijkje te nemen. Een frisse voorgevel is met een hogedrukreiniger zo gerealiseerd en kan wonderen doen om geïnteresseerde kopers over de brug te halen. Vergeet de achterkant van je woning niet. Zorg er voor dat ook je achtertuin er netjes bijligt met fleurige bloemen en planten, verwijder alle onkruid en zeker eventuele olie- en vetvlekken, en geeft het gazon een grondige maaibeurt. Herstel versleten en/of losliggende dakpannen en zorg er voor dat rolluiken moeiteloos functioneren. Werkt de buitenverlichting zoals het hoort? Eventuele kopers blijken zich vooral het eerste en het laatste moment van hun bezoek te herinneren. Het is op het eerste gezicht misschien een te verwaarlozen detail, maar zorg voor de goede staat van de … voordeur.

Opgeruimd staat netjes

Zorg er uiteraard ook voor dat binnen alles proper en aantrekkelijk is. Dat mist zeker zijn effect niet, het zal je woning zelfs ruimer doen lijken dan ze is.

Zorg voor een neutraal uitzicht, hoe neutraler hoe vlugger resultaat. Verwijder alle persoonlijke zaken en verhuis eventuele meubels indien dat al mogelijk is.

Laat niets rondslingeren. Is je interieur aan een nieuw kleurtje toe, kies dan bij voorkeur voor zachte pastelkleuren of wittinten. Dat zorgt voor een nette indruk bij kandidaat- kopers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,