Vakantie vroeg boeken of toch lasteminute

De komende weken vertrekken nog heel wat toeristen op wintervakantie, maar toch zijn er nu al velen volop bezig met de voorbereiding van hun zomervakantie. De brochures liggen allemaal al uitnodigend te wachten bij je reisagent, zodat een interessante en voordelige zomervakantie kiezen én boeken nu al probleemloos kan. Maar op welke manier kiezen we voor de voordeligste formule voor je zomervakantie?

Doe je er goed aan nu al je zomervakantie te boeken en zo van enkele vroegboekacties te genieten, of kijk je best de kat nog wat uit de boom en ga je voluit voor een lasteminute? Welke manier van vakantieboeken levert je uiteindelijk het meeste financiële voordeel op?

 

Hoe vakantie organiseren?

 

Alles draait op de manier waarop je jouw  zomervakantie organiseert. Zowel je zomervakantie vroeg boeken, als de meest voordelige lastminute afwachten, levert je voordelen op.  Voor welke manier van vakantie boeken je kiest, hangt hoofdzakelijk van je persoonblijke smaak af. De voornaamste factor hierbij is ongetwijfeld de manier waarop je gewoon bent je vakantie te organiseren. Geef je er de voorkeur aan alles zoveel mogelijk zélf te doen, of laat je de organisatie van je (zomer)vakantie aan een reisorganisator over?

 

Vroeg boeken met touroperator

 

Kies je voor een reisorganisator, dan doe je met vroeg boeken het grootste voordeel. Leg je vakantie bij voorkeur nu al vast. Hoe langer je daarmee wacht, hoe kleiner je vroegboekkorting. De soort en omvang van deze voordelen, verschillen van touroperator tot touroperator. Naast financiële voordelen, hanteren vele reisorganisatoren ook allerlei materiële tegemoetkomingen. Dat gaat van het gratis gebruik van allerlei materialen zoals het gratis ter beschikking stellen van fietsen of barbecuetoestel, gratis gebruik van fitness of zwembad en van andere sportinfrastructuur.

 

Maximale keuze vakantiebestemming

 

Aan het vroeg boeken van je vakantie zijn nog andere voordelen verbonden. Hoe vroeger je boekt, hoe meer keuze je hebt bij het vastleggen van je bestemming en verblijfsinfrastructuur. Wil je tijdens je strandvakantie persé zicht op zee, dan moet je er zo vroeg mogelijk bij zijn, of deze hotelkamers zijn sowieso bezet.

 

Deze kamers zijn immers niet onbeperkt verkrijgbaar en gaan dan ook razendsnel van de hand. Vroegboekers worden door alle reisorganisatoren met open armen ontvangen. Zij stellen hen immers in staat alles beter te organiseren en te plannen.

 

 Laatste zitjes bezet krijgen

 

In vergelijking met amper enkele jaren geleden, worden er op het vlak van de lastminutes heel wat verschuivingen vastgesteld. In vergelijking met vroeger, zijn het aantal lastminutes nu beperkt.  De meerderheid van de reisorganisatoren passen hun capaciteit zodanig aan, dat er enkel op het laatste ogenblik nog lastminutes kunnen geboekt worden om de overgebleven zijn toch bezet te krijgen. Vroeger hanteerde men deze lastminutes om voordelige vakanties te kunnen aanbieden. Met deze lastminutes kunnen uiteraard nog wel goede zaken gedaan worden, maar hun aantal is beperkt. In sommige gevallen liggen de prijzen voor wie op het laatste ogenblik zijn vakantie boekt, zelfs hoger dan wie zijn vakantie op de klassieke manier kocht.

 

Voordeel meereizende jongeren

 

Kinderen en jongeren zijn belangrijk om twijfelende vakantiegangers over de streep te trekken. Voordelen voor kinderen en jongeren vind je een gans jaar, maar ook hier geldt de regel dat hoe vroeger je jouw vakantie vast legt, hoe groter de voordelen zijn.  Wanneer je het over de kostprijs van je zomervakantie hebt, vraag dan of de maaltijden van je kinderen gratis zijn of moeten betaald worden. Zijn ze gratis, gaat het dan om kinderporties? Heb je voor jouw kinderen gratis verblijf kunnen versieren, over welke kamertypes gaat het dan en hoe ruim zijn die kamers dan wel?

 

Prijswijzigingen

 

Hou er steeds terdege rekening mee dat alle in jouw contract vermelde prijzen tot twintig kalenderdagen voor je afreis mogen aangepast worden. Bedraagt die prijsaanpassing om welke reden dan ook méér dan tien procent, dan kun je jouw overeenkomst onmiddellijk annuleren.

 

Voordelige citytrips

 

Kijk je de kat uit de boom, en ben je tevreden met de bestemmingen waarvoor tot het laatste moment nog plaatsen vrij zijn,  dan kun je ook op het vlak van de populaire citytrips goede zaken doen. Ben je van plan binnen enkele maanden een of andere hoofdstad te verkennen, koop dan nu al je vervoersticket. Op die manier ben je zeker over een (voordelig) ticket te beschikken op het moment dat er zich een voordelige citytrip aandient. Hou daarna vooral de verschillende websites van de hotels op je bestemming in de gaten, zo doe je de beste koopjes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,