Vakantie in pretparken:voordelig genieten van nieuwigheden

De vakantie wenkt, en dat is uiteraard bijzonder goed nieuws voor de vele scholieren. Velen zoeken de zon op in het buitenland, maar nog veel meer landgenoten blijven noodgedwongen thuis. Voor ouders van schoolgaande kinderen niet altijd even gemakkelijk om steeds weer aantrekkelijke uitstapjes in eigen land te bedenken. Blijf je tijdens de komende paasvakantie op het thuisfront en overweeg je een dagje uit met de kids, dan is een bezoek aan een of ander pretpark een goed alternatief. We beschikken immers over enkele pretparken die zich met de beste van Europa kunnen meten. Met Pasen zetten ze hun deuren wagenwijd open en presenteren ze zich op hun paasbest dankzij talrijke nieuwigheden. Wat hebben onze pretparken dit seizoen te bieden, en hoe kun je van al dit moois zo goedkoop mogelijk genieten? Een overzicht!

 

Met Bobbejaanland, Bellewaarde, Plopsaland en Walibi en het subtropische zwamparadijs als Océade spreekt ons landje op het vlak van de pretparken en exotisch vakantieplezier zéker zijn woordje mee. Telkens weten ze de (buitenlandse) concurrenten en hun honderduizenden bezoekers te verbazen met indrukwekkende nieuwigheden. Dat is dit seizoen niet anders. Tijdens de voorbije wintermaanden zat men in al deze parken zéker niet stil. Met Pasen zijn ze dan ook aan hun examen toe. Als dan de weermaker een beetje meewerkt, kan van al deze nieuwigheden reeds een eerste balans worden opgemaakt.

Bizons nieuwkomers in Bellewaerde

 

Tijdens de voorbije wintermaanden werd in Bellewaerde veel werk verzet. Ook nu lag de nadruk op de verdere uitbouw van het dierenpark. Dat was nodig. Zo moest de Bellewaerdse Far West het tot hiertoe zonder dieren stellen, maar daar komt nu verandering in. Vier Europese bizons krijgen er hun definitieve thuis in een nagelnieuw bizonverblijf tegenover de Keverbaan. Dat was voor de verantwoordelijken van Bellewaerde een bewuste keuze. Bizons zijn immers een bedreigde diersoort, die na de tweede wereldoorlog zelfs zo goed als uitgestorven was. In het kader van een Europees kweekprogramma gaat men nu in Bellewaerde met een kweekgroep bestaande uit één mannetje en drie vrouwen van start.

Leeuwen spotten

Tijdens het nieuwe toerischtische seizoen kan men in Bellewaerde ook leeuwen spotten. De kids kunnen binnenkort de koning der dieren samen met zijn vrouwtjes bewonderen vanuit een volledig omgebouwde jeep.

Men gebruikte hiervoor twee aangepaste terreinwagens, gemonteerd in een stevige constructie van gelaagd en gehard vensterglas met een dikte van maar liefst 22 millimeter. Het nieuwe onderkomen van het leeuwengezin werd volledig opgetrokken in Bengaalse stijl en komt ter hoogte van het station van de Bengae Express.

  • Goedkoop naar Bellewaerde: wie goedkoop dit pretpark wil bezoeken kan best regelmatig de website van Bellewaerde raadplegen. Daar krijg je tot wel 6 eur korting per ticket

 


 

Bobbejaanland het plezantste land

Tal van exlusieve attracties zelfs voor waaghalzen, spetterende waterpret, glans en glitter tijdens de vele shows en events. Bobbejaanland is niet voor niets het Plezantste Land voor jong én oud.

 

De 4D attractie oogt alvast veelbelovend en wordt ongetwijfeld dé blikvanger van het komende seizoen. Daarnaast kun je volop genieten tijdens een vaartocht dwars door het park, op de King Kong attractie en zoveel meer leuks voor waaghalzen. Maar ook diegenen die het rustig aan willen doen komen in Bobbejaanland zeker aan hun trekken. Wat dacht je van een avontuurlijke tocht met een boomstam langs de indrukwekkende Indiana River of van het afvuren van een waterkanon in de Banana Battle en van een kennismaking met de vele loopings die letterlijk tot hoog in de Lichtaartse lucht worden geschoten? Ter gelegenheid van de viering van het vijftigjarig bestaan van het pretpark werd een gloednieuwe attractie in gebruik genomen waarmee je tegen een snelheid van maar liefst 55 kilometer heen en weer wordt geslingerd. Na de inspanningen is het heerlijk genieten in de vele sfeervolle restaurants en snackbars. Tal van verharde en perfect onderhouden wandelpaden brengen  je tot in de kleinste hoekjes van Bobbejaanland, dat ook voor rolstoelgebruikers uitstekend toegankelijk is.

  • Goedkoop naar Bobbejaanland: wil je goedkoopst van dit alles genieten, dan bezoek je best regelmatig de wegsite van Bobbejaanland of wordt je lid van de voordelige dagaanbieder Grouipon die je tot maar liefst 70% korting biedt.
  • Goedkoop naar Bellewaerde: bestel voordelig je tickets via het internet via Bellewaerdepark.be en geniet tot 6 EUR korting!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,