Vakantie in de Ardennen: La Roche

Ben je aan ontspanning en rust toe en overweeg je een weekendje weg in eigen land? Dan zijn de Ardennen een uitstekende bestemming om tot rust te komen en met volle teugen te genieten van de wijdse natuur,  de vele schitterende vergezichten, van kunst, cultuur en historisch waardevolle gebouwen maar zéker ook van de rijke gastronomie. La Roche, niet voor niets dé parel van de Belgsiche Ardennen genoemd, heeft het allemaal.

Dit mini- stadje met zijn amper vierduizend inwoners krijgt jaarlijks een massa tevreden toeristen te verwerken. Het stadje is gelegen langsheen de schilderachtige oevers van de Ourthe, in een opvallend bosrijke en heuvelachtige omgeving, waar iedereen beslist aan zijn trekken komt. Zij die van een sportieve doe- vakantie houden zullen zich hier zeker niet vervelen. Liefhebbers van kunst en cultuur voelen er zich eveneens onmiddellijk thuis. En na de geleverde inspanningen is het heerlijk genieten van de plaatselijke gastronomie in de vele, stemmige restaurantjes die de plaatselijke sfeer uitademen.

Kasteel van La Roche

 

Tijdens een verblijf in La Roche mag een bezoek aan het plaatselijke kasteel beslist niet ontbreken. De overblijfselen van dit feodale kasteel dateren uit de elfde en twaalfde eeuw. Met de vele ruige en groene heuvels en de immense bossen als schilderachtige achtergrond, voel je je hier ongetwijfeld in de middeleeuwen. Het kasteel van La Roche is een bezienswaardigheid in alle seizoenen.

Tijdens de zomermaanden wordt je er vergast op middeleeuws spektakel, valkeniershows, indrukwekkend vuurwerk, tal van kunstzinnige tentoonstellingen en de presentatie van vele oude ambachten. Dit museum beschikt verder over een uitgebreide verzameling wapens, militaire voertuigen en voorwerpen die stuk voor stuk herinneren aan het oorlogsverleden van de Ardennen.

 

Slag van de Ardennen  

 

Tijdens de tweede wereldoorlog kreeg deze regio het bijzonder zwaar te verduren. Dat liet diepe sporen na, en die zijn nog steeds te zien zijn.  Nu nog staan her en der in dit typisch Ardenees stadje Amerikaanse tanks en in het Museum  rond de Slag van de Ardennen maak je kennis met met vele Amerikaanse, Engelse, Duitse en Schotse soldaten in typische gevechtsuitrusting die het stadje lange tijd in een wurggreep hielden.

Dit museum beschikt verder over een indrukwekkende verzameling wapens, militaire voertuigen en voorwerpen die stuk voor stuk herinneren aan het oorlogsverleden van de Ardennen.

 

Wandelen en mountainbiken

 

De Ardennen en La Roche zijn ook een uitgelezen vakantiebestemming voor sportievelingen. De regio telt tientalle uitstekend bewegwijzerde en goed onderhouden fiets- en wandelpaden die je met de natuurlijke schoonheid van deze streek vanuit een nadere hoek laten kennis maken. Er werden ook schitterende mountainbike- routes uitgestippeld. Maar daar blijft het hier zeker niet toebeperkt. Wie écht wil kennis maken met de toeristische troeven van La Roche moet de regio verkennen vanop het water en in een…kajak.

Meer rustigere zielen kunnen de Ourthe verkennen vanaf een zeilboot en voor de durvers is er paragliding. De regio rond La Roche leent zich ook uitstekend voor tochten te paard. Op verschillende plaatsen in de stad kan men dan ook paarden huren.

 

Moderne verblijfaccomodatie

 

Dankzij de groeiende belangstelling voor detalrijke toeristische troeven van La Roche, onderging de plaatselijke verblijfsinfrastructuur een enorme gedaanteversisseling. Je kan er in de meest uiteenlopende hotels en hotelletjes, gasthouses, bed and breakfasts en zelfs in indrukwekkende kastelen logeren. En voor het prijskaartje moet je het beslist niet laten.

  • Richtprijs (familie) hotels: de prijzen voor een comfortabele tweepersoonskamer variëren tussen de 40 en de 185 euro per nacht.

Wie de voorkeur geeft aan een verblijf op een camping, vindt in La Roch zeker zijn gading. Aan de oevers van de Ourthe zijn heel wat prachtige campings midden een bosrijke omgeving gevestigd.

  • Richtprijs camping: een volledig seizoen van Pasen tot september heeft men al vanaf 990 euro, en een voorjaar op een camping in de parel van de Ardennen heb je al vanaf 250 euro.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,