Vakantie: goedkoop genieten in Walibi

De zomervakantie wenkt, en lang niet iedereen is in de mogelijkheid zonnige oorden op te zoeken. Op het thuisfront zijn er nochtans voldoende mogelijkheden om je evenmin te vervelen. Voor diegenen die hun zomervakantie in eigen land doorbrengen nemen de verschillende pretparken een belangrijke plaats in. België is vele pretparken rijk die zich met de Europese top kunnen meten. Eén ervan is Walibi in Waver, dat naast heel wat waterpret nog heel wat topattracties in petto heeft. De komende weken en maanden kun je van dit alles écht goedkoop genieten met een nooit geziene online promotieactie dat door dit befaamde pretpark wordt georganiseerd!

Walibi staat voor degelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid en behoort tot de top, niet alleen in België maar in Europa. Walibi is hét familiepark bij uitstek, zowel voor diegenen die houden van rustige ontspanning als voor de durves die van snelheid en sensatie houden. Dit attractiepark ligt aan de rand van de Belgische hoofdstad Brussel. Het bevindt zich op het grondgebied van Waver, Limal en Bierges, vandaar de naam Walibi dat naar deze drie gemeenten verwijst. Een walibi is eveneens een kangoeroesoort, vandaar het bekende logo. Het park opende in 1975 officieel zijn deuren en mag jaarlijks honderdduizenden bezoekers begroeten, niet alleen uit België maar zeker ook uit Nederland en onze overige buurlanden. Water vormt het centraal gegeven van dit park dat in totaal een vijftigtal topattracties presenteert.

Aqualibi subtropisch vakantieparadijs

Aqualibi is het subtropisch waterparadijs van Walibi dat de voorbije jaren grondig werd gerestaureerd en gemoderniseerd. Na 23 jaar intens gebruik was dat ook broodnodig. Aqualibi werd uitgerust met gloednieuwe glijbanen en verschillende baden, voor alle leeftijden.

  • Golfbad : een zwembad met golven van vier verschillende sterktes, de krachtigste golven van alle Belgische attractieparken.
  • Laguna Verde : een bad met een watertemperatuur van 36°C, tal van jacuzzi’s en deugddoende massagestralen.
  • De Rapido : voor de durvers. Een wildwaterbaan waar je van het ene bassin naar het andere glijdt. De Rapido verwerkt heel wat waaghalzen tegelijk. Het decor is een absolute blikvanger met een grot langsheen het lange traject. De Rapido is ongetwijfeld één van de topattracties. De Rapido wordt zelfs door ervaren waterratten als een van de wildste wildwaterbanen van Europa genoemd.
  • De Tinka : Een opvallend brede glijbaan met een geringe hoogte en lengte, maar met een bijzonder steile helling om de nodige snelheid te maken. Deze Tinka is maar liefst twee meter breedt, en dus geschikt om met meerdere personen tegelijk af te dalen.

Het volledig gerestaureerde Aqualibi oogt eigentijds, bezoekers wanen zich in een subtropisch vakantieparadijs.

Topattracties voor groot en klein

Walibi is echter veel meer dan zwembaden, glijbanen en en indrukwekkende wildwaterbanen. Dit pretpark heeft vele topattracties zowel voor zij die het rustiger aan willen doen als voor de durvers en diegenen die van een dagje sensatie houden. Absolute toppers in het ruime Walibi- aanbod zijn ongetwijfeld:

  • De Cobra: een klassieke rollercoaster met tal van loopings die in geen enkel pretpark mag ontbreken. De Cobra haalt zowel voor- als achterwaarts topwnelheden tot 75 kilometer per uur.
  • De weerwolf: een houten achtbaan met loopings en opvallend lange afdalingen waardoor de houten karren hoge topsnelheden halen.
  • Dalton Terror: de bezoekers worden langs de ene zijde van deze toren omhoog gehesen tot op zo’n respectabele 75 meter en donderen langs de andere zijde in vrije val naar de begane grond.
  • De Vampire:  een achtbaan waarbij de karretjes onder de rails hangen. Je hangt als het ware aan de rollercoaster, zonder bodem onder je voeten. Zo passeer je aan hoge snelheden langs indrukwekkende hellingen, afdalingen en tal van loopings.

Voordelige online tickets:  Walibi biedt nu uitsluitend online goedkope toegangskaartjes aan. Online kun je kaartjes bestellen aan 26 euro in plaats van 32 euro aan de kassa.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , ,