Vakantie geboekt, vergeet je reisannulatieverzekering niet!

Droom je als zovelen hardop van je nakende zomervakantie? Ligt je bestemming al vast, en is je reis en verblijf al geboekt? En wat met je reisannulatieverzekering, heb je daar aan gedacht? Slechts een kleine minderheid van onze vakantiegangers speelt immers op veilig, en kiest voor zo’n reisannulatieverzekering. Maar wat als je welverdiende vakantie om de een of andere reden toch in het water valt? Hoe kiezen we de voor ons meest geschikte reisannulatieverzekering? Waar moeten we op letten bij het afsluiten ervan, en welk prijskaartje hangt er aan zo’n verzekering?

Ondanks de vele risico’s en het financiële verlies die er aan verbonden zijn, ziet de meerderheid van onze vakantiegangers het afsluiten van zo een reisannulatieverzekering over het hoofd. En die vergetelheid zou hen wel eens erg zuur kunnen opbreken. Inderdaad, wat gedaan zonder reisannulatieverzekering, wanneer onze vakantie om de een of andere reden toch niet kan doorgaan? Het afsluiten van een reisannulatieverzekering kan ons dus heel wat (financiële) kopzorgen besparen.

Verzekering afsluiten samen met boeken vakantie

Daarom één goede raad: sluit je reisannulatieverzekering af samen met het boeken van je vakantie. Wanneer we daarmee wachten tot het allerlaatste ogenblik, dan verliezen we gemiddeld zo’n tachtig procent van de totale kostprijs van onze geboekte vakantie. Bedenk hierbij dat lang niet altijd gezondheidsredenen aan de basis liggen van het noodgedwongen afzeggen van onze vakantie. Financiële redenen zijn er meestal de oorzaak van. Wachten we met het afsluiten van onze verzekering, dan is het nog maar de vraag of we nog een verzekeraar bereid vinden om een reisannulatieverzekering af te sluiten. Als dat al het geval is, dan zal die bij een eventuele annulatie zeker niet het volledige bedrag van onze geboekte vakantie vergoeden.

De ene annulatievergoeding is de andere niet

Hoe gaan we dan te werk bij het kiezen van de voor ons meest aangepaste reisannulatieverzekering? Er bestaan verschillende formuiles die ons telkens op een andere manier en in verschillende omstandigheden maximale bescherming garanderen. Ons voor het afsluiten van onze annulatieverzekering ons zo goed mogelijk informeren is een gouden raad die we liefst niet in de wind slaan. Een aantal reisverzekeraars beperken zich tot het verzekeren van een vooraf opgegeven aantal reizigers. Anderen verzekeren uitsluitend familieleden, en er bestaan zelfs verzekeringsformules die ons slechts een gedeelte van de totale kostprijs van onze geannuleerde vakantie terug betalen.

Verzekering online afsluiten of bij vertrouwde makelaar

Bij wie sluiten we bij voorkeur onze reisannulatieverzekering af? We hebben hierbij de keuze tussen onze touroperator en verzekeringsmakelaar. Vele reisorganisatoren bieden hun vakantiegangers zo een verzekering aan. Dat is lang niet altijd de beste keuze. Vertrouw voor het afsluiten van deze verzekering op je vertrouwde makelaar. Die zal ons met (deskundige) raad en daad bijstaan en ons in de meeste gevallen ook nog de voordeligste formule aanbieden. Reisannulatieverzekeringen kunnen we ook online boeken, en die zijn meestal nog erg voordelig ook.

Doorlopende reisannulatieverzekering

Naast de klassieke reisannulatieverzekering, kunnen we ook kiezen voor een doorlopende verzekering. Deze is in de meeste gevallen een jaar geldig, en is vooral intressant voor diegenen die meer dan één keer per jaar op privé- en/of zakenreis vertrekken. Op die manier is zo’n (duurdere) permanente verzekering vlug terug verdient.

  • Richtprijs klassieke reisannulatieverzekering: vanaf vijftig euro voor gezin van vier personen.
  • Richtprijs doorlopende reisannulatieverzekering: vanaf 130 euro.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,