Tuinhuisjes koop je het goedkoopst online

Tuinhuisjes zorgen niet alleen voor meer leefcomfort. Ze geven ook meer uitstraling aan je tuin. Een tuinhuis is ideaal voor het opbergen van je tuinmeubelen, je tuingereedschap, voor het buitenspeelgoed van je kinderen. Je kunt er tegelijk een laats geven aan de fietsen van je gezinsleden of om het even wat onderbrengen.

Tuinhuizen zijn er nu in alle mogelijke materialen, uitvoeringen en afmetingen en bieden zelfs een geschikt én goedkoop alternatief voor een veranda.

Hoe kies je het meest geschikte tuinhuis in een duurzaam? en onderhoudsvriendelijk materiaal?

Een tuinhuis zorgt voor meer leefcomfort en geeft extra uitstraling aan je tuin

Tuinhuisjes zorgen voor meer leefcomfort en geeft extra uitstraling aan je tuin

Welke functie krijgt je tuinhuis?

Hout is het meest gebruikte materiaal voor het vervaardigen tuinhuisjes. Tuinhuisjes zijn er nu in alle mogelijke materialen. Naast houten tuinhuisjes vind je nu meer en meer tuinhuizen in metaal, PVC, kunsthars en in alle mogelijke andere kunststof materialen.

Alle materialen hebben hun voor- en nadelen. Welk materiaal voor je tuinhuis voor jou het meest geschikt is hangt van verschillende factoren af. Niet in het minst van de plaats in je tuin en van het gebruik van je tuinhuis.

Het maakt inderdaad een groot verschil uit als je je tuinhuis gaat gebruiken voor het opbergen van allerlei materiaal of als uitbreiding van je woning met bijvoorbeeld een kantoor, een tuinkamer, een extra slaapruimte, een sauna of een veranda.

Kortom, voorzie je een tuinhuis als extra bergruimte of is je toekomstig tuinhuis een plek om te leven of bijvoorbeeld om je beroep uit te oefenen of om je hobby te beoefenen?

Naast hout, is kunststof een veel gebruikt materiaal bij tuinhuisjes

Naast hout, is kunststof een veel gebruikt materiaal bij tuinhuisjes

Materiaal tuinhuisjes

De keuze van het materiaal waaruit je tuinhuis wordt gemaakt hangt vooral af van het gebruik dat je aan je tuinhuis wenst te geven, maar even goed ook van je persoonlijke voorkeur en zeker van je beschikbare budget.

  • Houten tuinhuisjes: hout is zonder twijfel het meest gebruikte materiaal voor het vervaardigen van tuinhuisjes. En houten tuinhuisjes zijn zeker niet kleurloos.  Zo heb je de keuze tussen Noorse den, pijnboom, cederhout. Voor zijn lange levensduur vraagt hout een beschermlaag in vernis of beits tegen allerlei insecten en zeker tegen schimmels. Bij een regelmatig en aangepast onderhoud een goede isolatie en ventilatie gaat een tuinhuis in hout opvallend lang mee. Bovendien geeft het extra sfeer en uitstraling aan je tuin. Hou er rekening mee dat hout niet goedkoop is en moeilijker te plaatsen vanwege zijn gewicht. Hout is wel een natuurproduct dat zich gemakkelijk laat bewerken
  • Metalen tuinhuisjes: de meest gebruikte materialen zijn hier gegalvaniseerd ijzer, gelakt staal of aluminium. Metalen tuinhuisjes vragen weinig of geen onderhoud. Bij metalen tuinhuisjes moet je uiteraard opletten voor allerlei beschadigingen. Om roest te voorkomen moet je de ondergrond zo vlug mogelijk met een aangepaste metaalborstel grondig reinigen en behandelen met een roestwerend product.  Controleer regelmatig de kwaliteit van alle schroeven en bouten en bescherm ook deze met een roestwerend product. Een metalen tuinhuis is tegelijk duurzaam en licht zodat je het bij voorkeur niet op een winderige plaats neerzet. Een metalen tuinhuis is slecht ebstand tegen allerlei weersomstandigheden en zeker niet tegen de kou vanwege zijn slechte isolatie. Een metalen tuinhuis is dan ook uitsluitend geschikt als opbergplaats

    Een metalen tuinhuis is veel meer dan de opbergplaats van vroeger

    Metalen tuinhuisjes zijn veel meer dan de opbergplaats van vroeger

  • Kunststof tuinhuisjes uit PVC: is meteen ook het goedkoopste tuinhuis. PVC is een bijzonder lichte kunststof waardoor je het gemakkelijk zelf kunt monteren. Kunststof vraagt ook weinig of geen onderhoud. Door blootstelling aan de weersomstandigheden kan je tuinhuis uit PVC vervormen en verkleuren
  • Kunststof tuinhuisjes uit polypropyleen: of kunsthars is stevig en robuust, weerstaat aan alle weersomstandigheden, is gemakkelijk hanteerbaar en daardoor eenvoudig te monteren en vraagt geen onderhoud. Een tuinhuis in kunsthars is er een voor het leven. Een tuinhuis in polypropyleen of kunsthars is daarentegen niet goedkoop, maar door zijn lange levensduur betaald het op termijn zichzelf terug.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,