Tuin: tuinmeubelen 2012 zijn licht, duurzaam en kleurrijk

Zowel onze tuin als ons terras worden meer en meer een verlengstuk van onze leef- en woonruimte. Op ons terras staan tuinmeubelen centraal. Naast een eet- en een zithoek voor je dagelijkse siësta, wordt ons terras steeds meer ingericht als een volwaardige buitenkeuken. Het gamma tuinmeubelen was nooit eerder zo groot als dit seizoen. Voor elk soort terras zijn er aangepaste tuinmeubelen.  En ze zijn er in alle modellen van trendy tot klassiek. Tuinmeubelen zijn opvallend licht, duurzaam en bijzonder kleurrijk.

Met de introductie van de zo populaire lounge stijl,  waait er ongetwijfeld een nieuwe en vooral eigentijdse trend doorheen de sector van de tuinmeubelen.  Als gevolg van deze lounge stijl, treden nu meer en meer losse elementen op de voorgrond. Zo kun je jouw favoriete tuinsalon zélf samenstellen. Dat gaat van een knusse zithoek tot individuele zitjes al of niet in combinatie met een heuse buitenkeuken. Tuinmeubelen anno 2012 zijn licht, duurzaam en kleurrijk. De nieuwe collectie tuinmeubelen zijn erg mobiel en dus gemakkelijk verplaatsbaar. De jongste generatie tuinmeubelen zijn echte lichtgewichten. De opmars van materialen als aluminium en textiel is niet meer te stuiten. Dé trend in tuinmeubelland 2012 worden ongetwijfeld lichte en blokvormige zetels in aluminium, gecombineerd met vlechtwerk en afneembaar vinyldoek in zowel hippe als klassieke kleuren. Het lounge sfeertje op het terras wordt extra benadrukt door relaxbedden, en dikke lounge matrassen waarop je uitgestrekt kunt luieren en van de natuur kunt genieten.

 

Steeds meer lichtgewichten

 

Zware tuinmeubelen uit teakhout zijn blijvers, maar moeten niettemin steeds meer en meer de plaats ruimen voor opvallende lichtgewichten uit aluminium, vlechtwerken en textiel. Slanke aluminium frames worden gecombineerd met dikke kussens en vormen op die manier een schitterend contrast.

 

Van trendy tot vintage look

 

Tuinmeubelen in allerlei vlechtwerk wordt dé tuinmeubeltrend van 2012. Je hebt hierbij de keuze tussen een moderne look of nostalgische vintagelook. Sommige ontwerpers maken gebruik van brede stroken textiel, terwijl anderen voor hun outdoor meubelen dan weer voluit gaan voor vlechtwerk zoals dat vroeger werd gebruikt als zitting en rugleuningen van stoelen.

 

Daarbij wordt het gaatjesvlechtwerk in een sterk uitvergrote versie gebruikt, waardoor deze tuinmeubelen een erg trendy karakter kregen. Voor het vlechtwerk van terrasmeubelen wordt steeds meer gebruik gemaakt van harde kunsthars. Steeds meer frames van tuinmeubelen zijn gemaakt uit gecoat aluminium. Dankzij deze beschermlaag kun  je voortaan je tuinmeubelen het ganse jaar door op het terras laten staan.

 

Waaier aan kleuren

 

Ondanks het gebruik van bijzonder lichte materialen, zijn de nieuwe tuinmeubelen 2012 stuk voor stuk bijzonder duurzaam en opvallend kleurrijk. Zowel parasols en kussens, als  tuinmeubelen uit kunststof of aluminium zijn er dit seizoen in een brede waaier fleurige, felle en pittige kleuren. Liefhebbers van sober en toch opvallend  wit komen dit seizoen eveneens aan hun trekken. Wit wordt zowel effen gebruikt als in combinatie met teak meubelen in hun natuurlijke kleur. Dat zorgt voor een warme uitstraling. Hou je van felle contrasten, dan kun  je bijvoorbeeld een witte tuintafel combineren met tuinstoelen in verschillende kleuren. Op die manier bekom je een opvallend en vooral trendy effect.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,