Tuin: terrasverwarmer voor kille avonden

Onze tuin wordt meer en meer een verlengstuk van onze woonruimte. Dat heeft tot gevolg dat we steeds meer tijd in onze tuin doorbrengen. Om zoveel mogelijk van het buitenleven te genieten is het gebruik van een terrasverwarmer zéker een uitstekend idee. Niet alleen in het voorjaar, maar zelfs in hartje zomer kan het ’s avonds nog flink afkoelen. En dat is in het najaar niet anders. Om dus maximaal van je terras te kunnen genieten, is een terrasverwarmer zeker geen nutteloze investering, integendeel. Begrijpelijk dat terrasverwarmers steeds populairder en het aanbod groter wordt. Zaak is dus om de meest geschikte terrasverwarmer te kiezen. Met wat moet je zeker rekening houden bij de keuze én de aankoop van zo’n terrasverwarmer? 

Het kiezen van de meest geschikte terrasverwarmer is lang niet zo gemakkelijk dat het lijkt. Je hebt daarvoor immers de keuze tussen eenvoudige tuinfakkels, een terrasverwarmer op gas of een electrische heater. Deze laatste kun je eenvoudig aan de muur van je terras bevestigen. Hoe kies je een terrasverwarmer van goede kwaliteit tegen een aanvaardbare prijs? 

 

Naast de manier van verwarmen, zijn er nog enkele andere aspecten waarmee je zeker moet rekening houden bij je keuze en aankoop van een terrasverwarmer. Deze zijn immers beschikbaar in alle mogelijke modellen, materialen en prijzen. Bij je keuze van terrasverwarmer mag je zeker de veiligheid ervan zeker niet uit het oog verliezen. staat de veiligheid van een terrasverwarmer vooraan.

Stabiliteit en veiligheid

Een stabiele terrasverwarmer is ook veilig. Er bestaan nu ook staande terrasverwarmers die je zelfs op je terrastafel kunt plaatsen. Dat zijn uiteraard de eenvoudigste terrasverwarmers. Ga je voor zo’n staande terrasverwarmer kies dan een zo stabiel mogelijke exemplaar.

Belangrijk voor het maken van je uiteindelijke keuze is zeker hoeveel plaats je voor je terrasverwarmer ter beschikking hebt. Bij de keuze voor een staande terrasverwarmer moet je zéker rekening houden met een hoogte die varieert tussen minstens één en  twee meter. Heb je slechts een beperkte ruimte ter beschikking, dan is een eenvoudig tafelmodel is een geschikt alternatief. Zo’n tafelmodel heb je al vanaf een hoogte van amper een halve meter. De verwarmingscapaciteit van zo’n tafelmodel is uiteraard beperkt. En dan is er nog een zogenaamde heater die je zelfs in je terrasparasol kunt bevestigen of gewoon tegen de muur installeren. Dergelijke heaters zorgen dikwijls voor temperaturen waar je tuinparasol niet tegen bestand is.

Verwarmer op gas of electriciteit

Je moet ook nog de knoop doorhakken over de manier van verwarmen. Wordt het een terrasverwarmer op gas of eentje op electriciteit. Terrasverwarmers op gas werken op butaan of propaangas. Meestal is hier in de voet van de verwarmer een opbergplaats voorzien voor de gasfles. Een electrische heater is iets duurder in gebruik. Maar die geringe meerkost maakt hij ruimschoots goed met zijn hoger rendement. Dat maakt hem uiteindelijk zelfs goedkoper in gebruik dan een gasverwarmer.

Infraroodlamp voor optimaal rendement

Een terrasverwarmer en een heater beschikken over een infraroodlamp, waarvan de stralen voor het blote oog zelfs onzichtbaar zijn. Deze infraroodlamp is in de meeste gevallen gevuld met halogeengas. De buitenkant van de terrasverwarmer is dan gemaakt uit duurzaam kwartsglas. Dat zorgt voor het hoogste rendement. Plaats je terrasverwarmer steeds op een windvrije plaats. Wind verlaagt immers de omgevingstemperatuur.

Vermogen terrasverwarmer

Bij je keuze van terrasverwarmer moet je zeker ook letten op zijn vermogen, dat is zeker zo belangrijk dan zijn design of de manier van verwarmen. Hoe groter het vermogen van je terrasverwarmer, hoe meer warmte en hoe hoger je energierekening uiteindelijk zal zijn

  • Prijs terrasverwarmer: de prijs van een veilige terrasverwarmer schommelt rond de 199 euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,