Tuin onderhoud in het voorjaar: waar moet je op letten voor een geslaagd tuinseizoen?

Met het voorjaar in het vooruitzicht voelen vele tuinliefhebbers hun groene vingers kriebelen om weer aan de slag te gaan. In het voorjaar wordt het weer drukker in de tuin. Dan wordt immers de basis gelegd van een geslaagd tuinseizoen. Op wat moet je letten bij het onderhoud van je tuin in het voorjaar? 

hoewaarhovenier

Een goed tuin onderhoud is zowel belangrijk voor een moestuin als een siertuin. Vele werkjes kun je gemakkelijk zelf uitvoeren. Wil je echter vooral genieten in je tuin en je daar zoveel mogelijk ontspannen en toch over een mooie moestuin en/of siertuin beschikken? Geen nood, dan kun je het onderhoud overlaten aan een ervaren vakman, een hovenier. Die kan je met raad en daad bijstaan bij je tuinaanleg en/of je tuin onderhoud. En de prijs van een hovenier vast heus wel mee.

Tuinaanleg start op papier 

Vooral tuinaanleg is vakwerk, en dus het werk van een hovenier. Een efficiënte tuinaanleg start op papier. In je moestuin is het immers belangrijk waar je welke groenten zaait of plant. Groenten zaai of plant je niet om het even waar, en zeker niet jaren na elkaar. Maak daarom een plattegrond van je tuin met je huis, de stand van de zon en de eventuele aanwezigheid van bomen en struiken. Zo kan je bij de aanleg van je tuin maximaal rekening houden met de plaatsen met veel en weinig schaduw in je tuin. Eens dit ontwerp klaar, kun je een lijst maken met die groenten en/of planten, bloemen en struiken die je zeker in je tuin wilt hebben. Wil je nieuwe ideeën opdoen voor de aanleg van je tuin? Raadpleeg dan een hovenier, die zullen je beslist met raad en daad bijstaan. En ook online vind je heel wat informatie voor het aanleggen van je tuin.

Tuinonderhoud in het voorjaar: maak zelf je compost

Beschik je over een aangelegde tuin, en wil je ook dit jaar zoveel mogelijk genieten van je groentetuin en/ of je siertuin. Dan wordt het stilaan tijd om de handen uit de mouwen te steken.hoewaarhoveniergroentetuin_1

Wat je tuin in het voorjaar vooral nodig heeft is extra voeding. Een geslaagd tuinseizoen hangt in belangrijke mate af van de kwaliteit van de grondverbeteraar die je zal gebruiken. Vermijd alle chemische meststoffen, maar gebruik uitsluitend zelf gemaakt compost. Mits het in acht nemen van enkele voorschriften kun je gemakkelijk zelf composteren. Al onze Compost is puur natuur, en helpt je mogelijke ziekten in je tuin te voorkomen. Compost verhoogt de weerstand van alle gewassen, zowel van groenten als van bloemen, planten en struiken in je siertuin. Zelfs je gazon doet zijn voordeel bij het gebruik van compost.

Bladeren en overgebleven begroeiïng verwijderen

Het vroege voorjaar is eveneens de periode van de grote schoonmaak in je tuin. Dat is hét moment om bladeren, onkruid, dode stengels en bladeren van vaste planten te verwijderen. Eens de vorstperiode achter de rug, mag je in je siertuin beginnen snoeien. Met het snoeien van bijvoorbeeld berken, esdoorns en notenbomen wacht je best tot ze volop in bloei staan. Heb je gazon in je tuin en hou je niet alleen in het voorjaar maar ook in hartje zomer van een diep groene grastapijt? Laat je gazon dan nog enkele weken ongemoeid en loop er zo weinig mogelijk over. Je zal daar later in het seizoen de resultaten al vlug van merken. Eens dat achter de rug, kun je beginnen zaaien en planten. Daarbij komt je tuinplan nu goed van pas.

Hovenier  inschakelen

Wil je de komende maanden maximaal genieten in je tuin? Beschik je over te weinig tijd om je tuin te onderhouden zoals het hoort of worden sommige tuinactiviteiten te zwaar? Dan is het nu wellicht de meest geschikte periode om een ervaren vakman als de hovenier in te schakelen. Die zal je met raad en daad bijstaan bij je tuinaanleg en/ of het onderhoud van je tuin. Het resultaat van zijn werk is al vlug merkbaar en voor de prijs moet je het zeker niet laten.

Overweeg je de hulp van een hovenier in te schakelen? Via onderstaande website ontvang verneem je alle informatie en offertes voor een mooie tuin. Door de de aanbiedingen te vergelijken kun je heel wat op je budget besparen. 

Beste-hovenierofferte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,