Buitenverlichting op zonne energie: tips en advies vindt u hier!

tuinverlichtingBuitenverlichting op zonne energie comfortabel en budgetvriendelijk

Als comsument denken en leven we alsmaar milieubewuster. Zonne- energie wordt steeds populairder. Zo gebruiken we gratis het licht en de warmte van de zon als een belangrijke leverancier van energie. Kunnen we deze trend doortrekken naar onze tuinverlichting? Hoe gaan we hierbij tewerk, en wat zijn de voor- en nadelen van deze tuinverlichting op zonne- energie?

Met zonne- energie wordt de geleverde energie van de zon gedurende de dag opgeslagen in batterijen. De op deze manier bekomen energie is beschikbaar op momenten dat we de opgeslagen energie ook écht nodig hebben. Tuinverlichting op zonne- energie geniet een groeiende belangstelling. Een tuinverlichting op zonne- energie kunnen we op verschillende manieren realiseren. Hoe kiezen we de voor ons meeste geschikte manier om onze tuinverlichting op zonne- energie te laten functioneren?

Buitenverlichting op zonne- energie en LED- lampen

Een manier om onze buitenverlichting op zonne- energie aan te sluiten, is het het installeren van een centraal zonnepaneel. Uit eerdere studies blijkt dan één zonnepaneel van amper één vierkante meter, goed is voor 130 Watt, voor onze tuinverlichting ruimschoots voldoende. We kunnen ook gebruik maken van LED- lampen, een recente technologie die een sterke opmars kent. Met het gebruik van led- lampen benutten we de geleverde zonne- energie optimaal. Deze tuinverlichting is budgetvriendelijk, zodat de kosten ervan al vlug zijn gerecupereerd.

Esthetisch minder geslaagd

Elke medaille heeft een keerzijde, en dat is hier niet anders. Op esthetisch vlak is deze tuinverlichting met met één centraal opgesteld zonnepaneel, echter minder geslaagd. De elektrische bedrading van dit systeem loopt immers door de ganse tuin, en om Led- lampen te gebruiken moeten we tussen onze energiebron en onze verlichting
ook een transformator installeren. Voor velen een onoverkomelijke struikelblok.

Tuinverlichting op zonne- energie met ingebouwde zonnecellen

Het gebruik van ingebouwde zonnecellen lost dit probleem op. Deze zonnecellen zijn in iedere lamp in gebouwd. Ze worden gecombineerd met een batterij met grote opslagcapaciteit, waardoor onze tuinverlichting op zonne- energie twaalf uur ononderbroken kan branden. Het probleem van de ontsierende bedrading is hiermee van de baan. Dit systeem is ook eenvoudig te installeren. Voordeel van dit systeem is dat elke lamp individueel kan werken en dit op alle mogelijke plaatsen. Overdag wordt de batterij door de zon opgeladen. Van zodra de duisternis valt, verlichten de lampen onze tuin.

Solar buitenverlichting werkt ook zonder zon

Een derde mogelijkheid is solar buitenverlichting. Dit systeem werkt uiteraard ook op zonne- energie. Dit wordt gecombineerd met een batterij met hoge opslagcapaciteit en van lange levensduur. Deze energiebesparende methode werkt op basis van fotovoltaïsche zonnepanelen. Belangrijk voordeel van deze solar tuinverlichting is ongetwijfeld dat de hoogwaardige zonnecellen niet alleen actief zijn bij zon, maar ook bij bewolking. Eens de duisternis ingetreden, worden de batterijen uiteraard niet meer opgeladen.

Solar tuinverlichting zonder ontsierende leidingen

Bij het installeren van deze solar tuinverlichting komen er geen ontsierende leidingen te pas. Deze installatie is eenvoudig te plaatsen. Solar tuinverlichting werkt op laagspanning, waardoor we een lichtsterkte van vijftig watt kunnen realiseren. Deze lampen kunnen zelfs tegen een muur geïnstalleerd worden. Gecombineerd met Led- verlichting, krijgen we een tuinverlichting in alle mogelijke kleuren. Led- lampjes zijn in alle mogelijke modellen verkrijgbaar.

Batterij leeg, licht uit

Het belangrijkste nadeel van een solar buitenverlichting, is ongetwijfeld dat bij een lege batterij meteen ook onze tuinverlichting uitvalt. Solar verlichting wordt dan ook minder gebruikt om een ganse tuin te verlichten, wél voor het verlichten van een gevaarlijke trap of om onze weg te vinden in de tuin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,