Tsjechië: goedkoop skiplezier voor het ganse gezin

Ben je op zoek naar een betaalbare en toch comfortabele en sneeuwzekere vakantiebestemming? Overweeg dan zeker een winters verblijf in het wondermooie Tsjechië. Tsjechië is ongetwijfeld een vakantiebestemming voor het ganse gezin. Gezinnen met kids worden er extra in de watten belegd. Tsjechië lokt jaarlijks meer toeristen, zéker in de winter. De Skiregion neemt hierbij een wel erg prominente plaats in, maar ook de andere skigebieden hebben de winterse vakantieganger beslist heel wat te bieden. Een zeker niet onbelangrijk: voor een skivakantie in Tsjechië moet je je zeker niet blauw betalen.

Winters Tsjechië wordt steeds populairder, vooral bij gezinnen met kinderen

Tsjechië is bij de toeristen vooral bekend vanwege het wondermooie Praag en zijn voordelige zomercampings. Tijdens de wintermaanden biedt dit land nochtans uitstekende wintersportmogelijkheden aan betaalbare prijzen. Het toerisme in Tsjechië is in volle opmars en dus nog niet ontdekt door het massatoerisme.  Lang zal dat echter niet meer duren, want jaarlijks vinden steeds meer toeristen de weg naar dit land. Als gevolg van zijn oostelijke ligging ben je er maandenlang verzekerd van voldoende sneeuw. Zowel skiën, langlaufen en snowboarden kun je er in de beste mogelijke omstandigheden en de meest uiteenlopende moeilijkheidsgraden.

Het Reuzengebergte

De populaire Skiregion beschikt over uitstekende aangelegde en perfect onderhouden pistes. Niet alleen geschikt voor skiën maar even goed voor langlaufen, snowboarden en paragliden. Met het Reuzengebergte binnen zijn grenzen beschikt winters Tsjechië over heel wat troeven om het de vele skifans naar hun zin te maken. Dit Reuzengebergte beschikt met Harrachov, Rokytnice, Rejdice, Spindleruv Mlyn, Lipno en Prichovice in totaal over een zestal populaire skigebieden. In Rokytnice wacht je de langste afdaling vanaf een hoogte van meer dan 1300 meter, en Harrachov is bij de skifans voldoende bekend van het WK schansspringen. Met één skipas heb je hier meteen toegang tot al deze skigebieden.

De populaire Skiregion en het Reuzengebergte bieden de wintersporter uitstekend onderhouden pistes

Spindleruv Mlyn

Samen met Harrachov en Rokytnice is Spindleruv Mlyn het grootste en bij toeristen meest bekende skigebiedvan Tsjechië. Het stadje is schitterend gelegen midden de ruige natuur, omgeven door bergen en rivier de Elbe. Dit skigebied beschikt over 25 kilometer uitstekend aangelegde en perfect onderhouden pistes. Veertien stoeltjesliften en sleepliften met een totale capaciteit van 17000 toeristen brengen je in een mum van tijd naar boven. Je kan er tevens gebruik maken van een gratis skibus die je van het ene gebied naar het andere brengt. Met sfeervolle bars en restaurants geniet je er overal van een schitterende après- ski.

Andere belangrijke skigebieden met hun belangrijkste troeven:

  • Harrachov: bekend van het WK schansspringen. Ligt vlakbij de Poolse grens en telt twee skigebieden die met elkaar zijn verbonden. Dit skigebied telt negen kilometer afdalingen. Tien liften brengen je ter plaatse en via een langlaufloipe ben je zo in het naburige skigebied van Rokytnice. Heel wat après- skimogelijkheden.
  •  Rokytnice: minder bekend dan de twee vorige skigebieden, maar zeker de moeite waard. Rokytnice ligt in het westelijk deel van het Reuzengebergte en omvat drie kleinere skigebieden, uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

In Harrachov maak je kennis met de infrastructuur van het WK schansspringen

  • Cerny Dul: gelegen aan de voet van het Reuzengebergte, vlakbij de Poolse grens. In dit voormalig mijnwerkersdorpje leeft men hoofdzakelijk van het (winter) toerisme. Cerny Dyl ligt op een hoogte van bijna 700 meter.  De skigebeden van Cerny Dul, Janske Lazne en van Svoboda nad Upou  zijn sinds enkele jaren met mekaar verbonden en vormen  één groot skigebied, Cerna Hora. Dit skigebied is niet alleen geschikt voor ervaren skiërs, maar zeker ook voor beginners en gezinnen met kinderen.
  • Liberec Jested: modern en bijzonder populair skigebied, gelegen aan de rand van het historisch stadje Liberec.  In de onmiddellijke omgeving ligt funpark Babylon, beslist de moeite waard om een bezoek te brengen.
  • Lipno nad Vlatavou: gelegen vlakbij het schitterende Lipnomeer ligt het moderne skigebied van Lipno- Kramolin, vooral aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen en beginnende skiërs. Freesylers worden verwacht in het snowpark van Lipno. In Lipno- Kramolin wordt koning auto in de watten gelegd. Parkeren doe je er  gratis.

 

Minder hoog dan de Alpen

Met zijn ruim 1600 meter is de Snezka het hoogste punt van het Reuzengebergte

Het Tsjechische Reuzengebergte is niet zo hoog dan de Alpen. Snezka is met zijn ruim 1600 meter het dak van Tsjechië.

Het gebergte varieert van gemiddeld 750 tot 1300 meter hoogte met de Snezka als absolute uitschieter.

Langlaufers vinden bij Spindleruv Mlyn meer dan tachtig kilometer langlaufpistes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,