Trouwen? Met deze tips trouw je zonder zorgen!

In tegenstelling tot een paar jaar terug, is trouwen weer helemaal “hot”. Heel veel koppels, jong en oud, kiezen er weer steeds vaker voor om hun liefde aan elkaar te tonen door met elkaar te trouwen. Eens je begint aan de voorbereidingen zal je al gauw merken dat het organiseren van een huwelijk een hele klus is. Je moet met heel veel dingen rekening houden zoals de locatie, de datum, de gastenlijst, … Met de onderstaande tips helpen wij jou alvast op weg naar jouw droomhuwelijk!

Kies een datum voor “de dag”

Nadat je wat bekomen bent van de vraag die gesteld werd, moet je natuurlijk eerst en vooral op zoek gaan naar een datum voor het huwelijk. Hou hierbij rekening als je bijvoorbeeld wil trouwen in een bepaald seizoen of op een bepaalde datum die voor jullie beiden belangrijk is.

Bepaal het budget

Trouwen is leuk, maar trouwen kost ook geld. Daarom is het goed om een budget op te stellen, nog voor je alles begint te regelen. Aan de hand van jullie budget kun je dan dingen beginnen regelen zoals het versturen van uitnodigingen via een online drukkerij, het kiezen van de zaal, het aantal genodigden, de formule voor het feest zelf, …

Welk thema en welke stijl?

Een bruiloft is tegenwoordig veel meer dan alleen maar een feest. Zo kun je bepalen in welk thema of in welke stijl je zal trouwen. Ook kiezen veel mensen ervoor om in het buitenland te gaan trouwen voor een beperkte selectie van gasten. Iets wat steeds vaker gedaan wordt is een moodboard maken om zo leuke ideetjes op te doen. Hier kun je misschien ook al op zoek gaan naar een geschikte zaal die je vervolgens kunt vastleggen.

Samenstellen van de gastenlijst

Dit is misschien wel de moeilijkste opdracht. Heel veel gasten krijgen automatisch een plek op de gastenlijst, maar bij veel mensen zal je misschien twijfelen om ze uit te nodigen omdat je ze bijvoorbeeld al langere tijd niet meer gezien hebt, of omdat je ze slechts kent via andere vrienden. Eens je de gastenlijst samengesteld hebt, kun je de uitnodigingen versturen.

Vergeet de wettelijke kant niet

Naast het organiseren van een huwelijksfeest, is er bij trouwen ook nog een wettelijke kant aan het verhaal. Contacteer hiervoor tijdig jouw gemeente om alles op tijd geregeld te krijgen. Om de wettelijke kant volledig in orde te krijgen, moeten de getuigen van de bruid en de bruidegom gekend zijn. Eens je dit gedaan hebt, ben je pas echt klaar om elkaar het “ja-woord” te geven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...