Tips om een geschikte feest- en trouwzaal te kiezen voor een schitterend huwelijksfeest!

trouwenTrouwen doen we zelden alleen. We willen van onze huwelijksdag allemaal een onvergetelijke gebeurtenis maken. Ligt onze trouwdatum definitief vast, dan is het zoeken naar een geschikte én betaalbare feestlocatie voor ons nakend huwelijk een van onze eerste bekommernissen. Hoe gaan we daarbij tewerk, en op wat moeten we zéker letten om van onze trouw feestzaal iets onvergetelijks te maken?

Om onze feestlocatie voor ons huwelijk efficiënt te kiezen, moeten we eerst samen uitmaken welke trouw feestzaal bij de stijl of het thema van ons huwelijk past. Wat had je daarbij in gedachte? Droom je van een romantisch kasteel als decor voor jullie huwelijksfeest? Zie je méér in een feestlocatie dicht bij het water, of hou je het liever wat eenvoudiger en kies je voor een trouw feestzaal bij jullie in de buurt, waarvan jullie de mogelijkheden kennen?

Eisen waaraan je trouw feestzaal moet voldoen

Hoeveel gasten verwachten jullie op het huwelijksfeest? Dat is een van de belangrijkste vereisten waar jullie trouw feestzaal moet aan voldoen. We kiezen bij voorkeur onze trouw feestzaal niet té klein, maar zéker ook niet té groot. Hoe groter de feestlocatie, hoe duurder en dat is dan nog verloren geld ook. De sfeer die onze feestlocatie uitademt, is van groot belang voor het welslagen van ons huwelijksfeest. Een lege en witte feestzaal zonder karakter, zal het welslagen van ons huwelijksfeest zéker niet bevorderen. Een trouw feestzaal die over voldoende parkeermogelijkheden beschikt is altijd erg handig, zéker nadat het feestgedruis is uit geraasd…

Welk publiek verwacht je op jullie huwelijksfeest?

Hou bij de keuze van je trouw feestzaal zéker rekening met het soort publiek dat je verwacht. Is het hoofdzakelijk een ouder publiek, of bestaan je gasten vooral uit
jonge gezinnen met kinderen. Is dit laatste het geval, dan doen we er goed aan te kiezen voor een feestlokatie met aparte speelruimte voor de kinderen. Een geschikte speelruimte buiten of een speeltuin, is een absolute aanrader. Zo hebben de kleinsten ook wat aan ons huwelijksfeest. Een (ver)kleedruimte is steeds handig. Je zal je zéker gelukkig prijzen over een ruimte te beschikken waar je zich kan opfrissen of waar jullie eventjes alleen kunnen zijn.

Controleer de akoestiek van de zaal

Voor jullie definitief de knoop doorhakken, is het geraadzaam de geluidskwaliteit van de trouw feestzaal grondig te controleren. Dat zal jullie achteraf vele narigheden besparen. Voorzie je livemuziek tijdens het avondfeest, dan is een harde ruimte die het geluid sterk weerkaatst, zeker niet erg bevorderlijkvoor de kwaliteit van het live geluid. Beschikt je feestlocatie over een dansvloer? Voor velen misschien een bijkomstigheid, maar dat is het zéker niet. Dansen op de vloerbekleding is voor niemand erg aangenaam. Is er verlichting boven de dansvloer, en is er een aparte ruimte voor het diner?

Extra tips voor het kiezen van de gepaste trouw feestzaal

Het kiezen voor een trouw feestzaal met een aparte rokersruimte is zeker geen overbodige luxe. Bij slecht weer of ’s nachts gaat niemand graag buiten zijn sigaretje roken. Beschik je over plaats voor overnachting wanneer er gasten zijn die veraf wonen? Zullen er minder mobiele of invalide gasten op je huwelijksfeest aanwezig zijn, zorg er dan voor dat de feestzaal ook voor hen gemakkelijk toegankelijk is. Trouwen kost (veel geld) en de trouw feestzaal neemt daarvan een flinke hap voor zijn rekening. Ga eerst zeker na welke formule voor jullie het meest geschikt is. Verwacht je op jouw huwelijksfeest een ouder publiek, dan heeft het wellicht weinig zin voor een feestformule met een drankenforfait te kiezen. In het andere geval kan dit wel intressant, lees voordelig zijn. Leg vooraf alles zo goed en duidelijk mogelijk vast. Problemen op je trouwdag kan je missen als de pest.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,