Tips bij het kopen van een huis

U bent van plan om binnenkort een huis te kopen of te huren. Uitstekend! In deze beknopte post wil ik tips geven waar u best rekening mee houdt indien u van plan bent een huis te kopen. Deze tips kunnen u later veel problemen besparen! Ook schrijf ik deze blogpost voor mezelf. Later ben ik namelijk van plan om ook een huis te kopen. Het is dan de bedoeling dat ik deze post terug bij de hand zal nemen en al deze tips een voor een zal opvolgen.

1) Bekijk de geografische gegevens van de streek

Dit is niet meteen een must, maar het lijkt me toch handig om de geografische gegevens de checken van de streek/het dorp of de stad waar u gaat wonen. Een aanrader hiervoor is www.kadaster.be. Op deze site vindt u tal van interessante zaken over eender welke gemeente in België. Denk maar aan het gemiddelde inkomen in de regio (causaliteit met criminaliteit?), de landbouwgronden en bossen in de streek (gezonde omgeving?), de lokale immoprijzen (betaalt u niet te veel voor uw huis?), bouwgronden en nog veel meer. Zeker de moeite om eens te controleren dus.

2) Hoe zit het met de straling rond uw woning?

Deze vind ik persoonlijk belangrijk. Tuurlijk zeggen sommige wetenschappers dat het de gezondheid niet schaad, maar ik tracht zo veel mogelijk straling te vermijden. Het laatste wat ik wil, is in de nabije omgeving van een GSM mast gaan wonen. Op www.stralingmeten.be kunt u controleren of er GSM masten bij uw toekomstige woning in de buurt zijn. Derdelijke plekken wil ik alvast absoluut vermijden!

3) Uw huis in overstromingsgebied?

U zult het maar meemaken. Een prachtige villa gekocht, maar de eerstvolgende winter staat alles blank. U hebt zich laten vangen door een huis te kopen die in overstromingsgebied staat! Voorkomen is véél beter dan genezen! Kijk daarom op www.overstromingsvoorspeller.be of uw huis wel op een droge plek gesitueerd is!

4) Andere kwalitatieve factoren

Ok, staat uw huis niet te dicht bij een gsm antenne, bevindt het zich niet in overstromingsgebied en bent u tevreden over de geografische ligging, dan bent u al een stap dichter bij uw ultieme droomhuis. Mocht u nog wat meer kaarten willen bekijken met aanvullende informatie (bijvoorbeeld over nabije vliegvelden, de luchtkwaliteit, hoogspanningsvelden), raadpleeg dan ook eens Educypedia.

Belangrijke tips om in het achterhoofd te houden indien u dus van plan bent om een huis te kopen of te huren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...