Thuisstudie in België voor mensen met dicipline die willen bijblijven

thuisstudieThuisstudie in belgie zit sterk in de lift. Thuisstuderen kan in ons land zowat voor alle mogelijke studierichtingen en beroepen. Hoe kiezen we de betrouwbaarste aanbieder van thuisonderwijs in België en waar moeten we zeker op letten om van onze thuisstudie een voltreffer te maken?

Onze prestatiemaatschappij staat meer en meer in het teken van kennis en van kunnen. Kennis is echter erg vluchtig, en met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen dus bijzonder vlug achterhaald. Het is dan ook voor iedereen van ons van bijzonder groot belang de recente ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet te volgen, willen we de trein niet definitief missen. Deze ontwikkelingen liggen meteen ook aan de basis van het groeiend succes van de thuisstudie in België.

Thuisstuderen op elk niveau

Thuisstudie in België is geschikt voor een grote groep mensen, zowel jong als oud. Er zijn thuisstudies op alle niveau’s. Hou er bij de keuze van je studierichting rekening mee dat ook thuisstuderen geen lachertje is en ons zekere eisen stelt.

Gemakkelijk combineerbaar met werk

In België zijn er verschillende aanbieders van thuiscursussen. Het volgen van een of andere thuiscursus kan zowel vanuit beroepsoogpunt, als op het vlak van het beoefenen van onze hobby. Thuis studeren is veel gemakkelijker te combineren met onze werksituatie dan studeren buitenshuis. Het is ook stukken goedkoper dan studeren in klasverband en biedt ons het niet te onderschatten voordeel dat we in onze eigen omgeving en eigen tempo kunnen studeren. Sluit onze thuisstudie nauw aan bij onze beroepsactiviteiten, dan is de kans zelfs niet denkbeeldig dat onze werkgever een deel van de studiekosten zal vergoeden.

Studeren in klasverband stimuleert

Elke medaille heeft een keerzijde en dat is ook het geval met thuis studeren. Studeren in klasverband werk stimulerend. We moeten over een grote dosis zelfdiscipline beschikken om te slagen in onze thuisstudie. Bij het thuis studeren zijn we zowel onze eigen mentor als onze stimulator en dat is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Heb je met je thuisstudie om de een of andere reden een achterstand opgelopen, dan is dat veel moeilijker goed te maken dan in het onderwijs buitenshuis. In klasverband kunnen we onmiddellijk eventuele problemen bespreken en oplossen. Feedback krijgen van een virtuele docent zoals dat bij thuis studeren het geval is, is zoveel moeilijker. Het werkt gemakkelijk en meestal ook prettiger om met docent en medeleerlingen geregeld contact te hebben. Thuis studeren is bijzonder individualistisch ingesteld, en dat is lang niet voor iedereen even gemakkelijk.

Aanbieders thuisstudie in België

Thuisstuderen is in ons land hoofdzakelijk in handen van enkele grote spelers. NHA is reeds 75 jaar gespecialiseerd in het aanbieden van de meest uiteenlopende thuiscursussen van zorg en onderwijs tot hobby en vrije tijd. Iedereen studeert op zijn tempo, en er is contact met een persoonlijke leraar via briefwisseling en/of internet. De diploma’s die wordt afgeleverd zijn officieel erkend.

NHA: de voordeligste thuisstudies

Ben je op zoek naar een thuisopleiding tegen een betaalbare prijs? Dan met je bij NHA zijn. Geïnteresseerden kunnen uit meer dan 300 verschillende cursussen. En starten kan op iedere dag van het jaar. Voor meer informatie, bekijk hun website.

NTI: van een korte cursus tot masteropleiding

Het NTI is een andere hoofdrolspeler op het vlak van thuisstudie in België. Het is al 65 jaar toonaangevend op het vlak van afstandsonderwijs. We hebben hier de keuze uit ruim vierhonderd thuisstudies, gaande van korte cursussen tot een volledige masteropleiding op het vlak van voeding, sport en gezondheid, cultuur en creativiteit. Het diploma dat op het einde van iedere opleiding wordt afgeleverd, is ook hier officieel erkend. Voor meer informatie, bezoek hun website.

Vlaamse overheid betaalt deel studiegeld terug bij Managementschool CVA

Managementschool CVA is de grootste Belgische opleidingsverstrekker op het vlak van afstandsonderwijs. Jaarlijks volgen hier méér dan vijfduizend studenten van alle leeftijden een erkende opleiding. Al deze opleidingen resulteren in een door de het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap erkend diploma, officieel vestigingsattesten of getuigschriften. Alle opleidingen zijn praktijkgericht. Door het feit dat deze Managementsschool officieel erkend is door het Ministerie van de Vlaamse Gemeesnchap, betaalt de Vlaamse Gemeenschap een deel van jouw opleiding terug via het systeem van opleidingscheques of de zogenoemde kmo- portefeuille.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,