Studentenlening goed alternatief voor studentenjob

 Studeren kost veel geld, en wat gedaan als jouw ouders niet altijd over de noodzakele financiële middelen beschikken om jouw hogere studies te betalen?  Studentenjobs liggen niet zomaar voor het rapen, en zijn slechts een tijdelijke oplossing, want beperkt in tijd. Vele studenten combineren werk en studie, maar wat als je geen job vinden en toch jouw studies wilt beëindigen? Kan een studentenlening een oplossing bieden? Kan een student in België wel zo’n studentenlening aangaan, en aan welke voorwaarden moeten we als jongere voldoen om zo een studentenlening te kunnen afsluiten?
 
 Het leven van een student is peperduur. Er zijn niet alleen dekostprijs van de studie en de studieboeken en cursussen, maar er zijn  ook jouw vrienden, er is het drukke uitgaansleven, jouw vele sociale contacten, de verenigingen, jouw gsm- en internetrekening en de huur van jouw kot. De rekening loopt al vlug hoog op. Het zal dan ook niemand verwonderen wanneer meer en meer ouders niet meer in staat zijn de studies van zoon- of dochterlief te bekostigen. In Nederland is het afsluiten van een studentenlening  al bijzonder goed ingeburgerd, maar ook in België kijkt men niet langer op van  studenten die een lening aangaan om hun studies en hun rekeningen te betalen.

  

Studentenlening afsluiten meestal geen probleem 

Een studentenlening is voor velen dé oplossing, en vormt meestal  geen enkel probleem om zo’n lening af te sluiten. Het verlenen van een studentenlening betekent voor hen een goede investering. Een bank die zich specialiseerde in het verlenen van studenten- en jongerenleningen is de Kredietbank. Je bekomt alle informatie over een studentenlening op http://www.kredietbank.be/.  Weeg vooraf alle alle pro en contra’s goed af. Lenen kost, geld en ook een studentenlening moet je tijdig kunnen terug betalen.

Studentenlening met lage rente

  De rente op studentenleningen ging de laatste maanden fors de hoogte in, maar is nog altijd veel voordeliger dan een klassieke lening. Het is zelfs mogelijk jouw lening pas terug te betalen wanneer  je bent afgestudeerd.  Een studentenjob is uiteraard een goede en voordelige oplossing,  maar je kan dan ook veel minder tijd in jouw studies investeren.  Na jouw studies,  heb je in vele gevallen nog vijftien tot zelfs vijfentwintig jaar tijd om jouw studentenlening af te betalen.

Leen zéker niet teveel

Leen je te veel, dan is de kans zéker niet denkbeeldig dat je de studentenlening niet tijdig kunt terug betalen. Er steeds meer studenten en afgestudeerden die zelfs een nieuwe lening moeten aangaan, om hun studentenlening tijdig te kunnen aflossen. Zo geraak je al vlug in de problemen waraan nog moeilijk te ontkomen is.

Lening of studietoelage

De laatste jaren doen steeds meer studenten een beroep op de sociale dienst van hun hogeschool of universiteit om een renteloze studentenlening af te sluiten. Een uitstekend alternatief is een renteloos voorschot aanvragen op jouw studietoelage die door de Vlaamse Gemeenschapwordt verleend


Op zoek naar een kleine minilening?


... Of op zoek naar een grote lening?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,